Hétvége

2014.05.22. 10:58

Staféta Cserép Lászlóval

Kovács Norbert azt kérdezte Cserép Lászlótól, a füredi művelődési osztály vezetőjétől, hogy a kultúra hogyan segíti népszerűsíteni Balatonfüredet?

Mátételki András

(Fotó: Mátételki András)

- A felmérések szerint a turizmusból származó bevételek majdnem ötven százaléka a kulturális turizmusból származik, így azok a települések kerülnek előnybe, amelyek az aktív turizmust erősítik és színvonalas szellemi, kulturális és sportolási kínálatot is nyújtanak. Ebben sikerül az élen járnunk, hiszen, ha csak a Vaszary Galéria nemzetközi színvonalú kiállításait; a város hagyományos, világhírű rendezvényeit: az Anna bált és a hozzákapcsolódó Opera-Füredet, illetve a Prímásversenyt, vagy a Kékszalag tókerülő vitorlás versenyt a parton zajló kulturális fesztivállal említem, mindenki azonnal tudja, miért érdemes Füredre jönni.  S egyre több program szól a fiataloknak: mint a Füred Jam és az augusztusi Nagyon Balaton koncertjei, alkotó- és sport táborok. A kultúra és a művészetek úgy népszerűsítik városunkat, s vonzzák ide a vendégeket, hogy egyidejűleg minket, itt élőket is gazdagítanak, hagyományaink ápolásában segítenek.

Cserép László azt kérdezi Korzenszky Richárd perjelt: mit értett az alatt, hogy Tihanynak lelke, Fürednek szelleme van?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!