Kézilabda Bajnokok Ligája

3 órája

Újra nyert a BL-ben a Veszprém HC, Pálmarsson kispadon maradt

A csoport első helyére lépett a magyar bajnok a kézilabda Bajnokok Ligája A jelű nyolcasában. A veszprémi kézilabda együttes csütörtökön Észak-Macedóniában tudott győzni.

Horváth Gábor

Esélyesként lépett pályára az egy pontos Eurofarm Pelister otthonában a veszprémi kézilabda együttes, amely a csoport második helyéről várta a meccset. A bakonyiaknál ott volt a keretben a múlt héten igazolt Aron Pálmarsson, az izlandi 2017 után húzhatta fel újra a veszprémi mezt. A Pelister nem volt jó formában, hazája bajnokságában is vereséget szenvedett legutóbb, amely után edzőváltás is történt, Branislav Angelovski helyét megbízott szakvezetőként Zvonko Shundovszki foglalta el.

A Pelister otthonában is begyűjtötte a pontokat a veszprémi kézilabda együttes a Bajnokok Ligájában. A friss szerzemény Aron Pálmarsson nem lépett pályára.
A Pelister otthonában is begyűjtötte a pontokat a veszprémi kézilabda együttes a Bajnokok Ligájában.
Fotó: Fülöp Ildikó / Forrás: archív

Gyorsan kerültek jelentős előnybe a veszprémiek

Jól kezdett a Veszprém HC, amely gyorsan három-négy gólos előnyt alakított ki, a 14. percben 6-10 volt az állás. Könnyedén kerültek helyzetbe a bakonyiak, a házigazda pedig foggal-körömmel igyekezett nem nagyon leszakadni. A folytatásban nem is nőtt tovább a különbség, ez nagyrészt annak volt köszönhető, hogy az észak-macedónok bátrabb-hatékonyabb támadójátékot mutattak, 22. perc: 11-14.

Sőt, kettőre csökkent a hazaiak hátránya, 12-14, miközben Mitrevski és Corrales is bemutatott pár védést. A folytatásban ismét felpörgött a Veszprém, 12-17-es eredménnyel ért véget az első félidő.

Hét góllal volt jobb a veszprémi kézilabda együttes

Fabregas volt eredményes először a második félidőben, a másik oldalon a volt veszprémi Uros Borzas, aki a szünet előtt is jól teljesített, lőtt szép gólt. Corrales két nagy hazai lehetőséget is hatástalanított, a 20. bakonyi találtot Cindric jegyezte, 13-20.

A veszprémi védekezés felőrölte az ellenfelet, egy-egy villáson kívül nem sokat tudott felmutatni a Pelister. Támadásban Cindric, Fabregas és Remili volt aktív és hatékony, utóbbi ezúttal elsősorban gólpasszokban jeleskedett. A magyar bajnok messze nem pörgött száz százalékon, hiszen így is biztos volt a sikere, 47. perc: 18-24.

Hét találatra nőtt a különbség, és a végén is ekkora volt a Veszprém HC előnye. Érdekesség, hogy Pálmarsson végül nem került pályára, ahogyan Bjarki Már Elísson és Végh Bálint sem kapott játékpercet.

A bakonyiak, akik sikerükkel átvették a vezetést az A csoportban, szombaton otthon szerepelnek, 18 órai kezdettel a PLER csapatát fogadják az NB I-ben.
Eredmény, kézilabda-BL: Eurofarm Pelister-Veszprém HC 23-30 (12-17)

Bitola, 2850 néző. V.: Sekulic, Jovandic (szerbek). Eurofarm Pelister: MITREVSZKI, Ilic (kapusok), Cehte 2, Risztevszki, Kuzmanoszki, Tajnik, BORZAS 4, Radivojevics 2, KUZMANOVSZKI 7, Abutovic, Gjorgovszki 1, Atanasievikj 2, Peshevski 1, Hosni 3, Hadzic 1. Edző: Zvonko Shundovszki.

Veszprém HC: CORRALES (kapus), Grahovac, Sandell 1, DESCAT 6 (3), Ligetvári, CINDRIC 8, REMILI 1, Pesmalbek, Vajlupau 4, Casado 1, Koszorotov 3, FABREGAS 6. Edző: Xavier Pascual.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 1/0, ill. 3/3.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában