Futás

18 órája

Milliók mozogtak Európa-szerte, a Szent Istvánosok sem maradtak ki Ajkán

Diákok milliói mozogtak, sportoltak szeptember 27-én, ugyanis a több évtizedes hagyomány már nem csak hazai, hanem nemzetközi esemény is, összesen 41 országban zajlottak különféle sportesemények.

Veol.hu

A magyar diáksport napján az iskolák maguk állíthatják össze, hogy milyen programokkal és versenyszámokkal készülnek tanulóik számára. Az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda az idén második alkalommal szervezte meg a „Fut a suli és az ovi” elnevezésű versenyt, amely a tavalyihoz hasonlóan ezúttal is az intézmény gyönyörű óvodája mellett zajlott le.

Remek hangulatban telt az esemény 
Fotó: a szerző

A szomszédos utcák adtak otthont a rendezvénynek, ahol minden kisgyermek kitartóan teljesítette a távot. Az eseményen a gyerekek és a kis óvodások tapssal és csörgőkkel biztatták egymást. Szánóczki Szilvia testnevelő pedagógus, a rendezvény fő szervezője elmondta, hogy minden osztály bemelegítés után állt a rajthoz. Az óvodások és az elsősök körülbelül 300 métert futottak, míg a többiek egységesen egy kilométert teljesítettek. Hozzátette, hogy a helyszín kiválasztása tudatos döntés volt, mivel a környék nem túl forgalmas, így könnyen megoldható volt a zavartalan útvonal biztosítása a verseny ideje alatt, melyhez a helyi rendőrség segítségét kérték. A lebonyolításban az iskola nyolcadikos tanulói is kivették részüket.

Korcsoportonként az első három helyezett oklevelet vehetett át, valamint minden induló számára biztosítottak még ivólevet is.

Az okleveleket Rieder András igazgató úr, Tál Zoltán atya, valamint az igazgatóhelyettesek adták át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában