Labdarúgó NB III

1 órája

Idegenben nyertek nagy derbit a veszprémi futballisták

Az egyik legnagyobb rivális otthonában gyűjtött három pontot a Veszprém, amely két vereség után tudott javítani a labdarúgó NB III-ban. Idegenben nyertek nagy derbit a bakonyiak.

Horváth Gábor

Imrik László együttese nagyon fontos sikert aratott

Fotó: Nagy Lajos/Archív

Érdi VSE-Veszprém 0-2 (0-0)

Érd. V.: Sipos. Érdi VSE: Tóth G. - Kárász, Morvai, Suszter, Farkas, Gál, Pintér, Kertai, Juhász (Rétfalvi, 69.), Dorogi (Lugosi, 87.), Göblyös (Balogh, 74.). Edző: Domján Attila.

Veszprém: Kemenes – Görgényi, Dobsa, Kószás, Molnár B. (Szabó K., 60.), Major (Volter, 60.), Tömösvári (Csepregi, 76.), Somogyi, Baldauf, Nagy R. (Magyar, 46.), Kiss M. (Zsámpár, 90.). Edző: Imrik László.

A harmadik helyen álló Veszprém a második Érdi VSE vendége volt a 10. fordulóban, mindkét csapat 16 ponttal várta a rangadót.

Idegenben nyertek nagy derbit a bakonyiak, Tömösvári Bálit remekül játszott Fotó: Nagy Lajos/Archív

A 14. percben Nagy Richárd a bal oldalról adott be, Tömösvári fejesét a kapus bravúrral védte, a kipattanót Tömösvári igyekezett a kapuba juttatni, de a gólvonalon blokkolni tudtak a hazaiak.

A 18. percben 22 méterről végezhetett el szabadrúgást az Érd, a labda kellemetlenül csúszott meg a kapu előtt, Kemenes bravúros mozdulattal védett.

A második félidőben, az 57. percben Dobsa a kapuba fejelt, de les címén érvénytelenítették a találatot. A 62. percben egy indítást követően Tömösvári vette át remekül és tűzte kapura a labdát, amely a kapufa belső éléről pattant ki.

Kontratámadás végén Tömösvári Bálintot állították meg szabálytalanul a 16-oson belül, a sértett a kapu bal odalába lőve magabiztosan értékesítette a megítélt 11-est, 65. perc: 0-1.

Támadott az Érd, de meddő fölényben játszott, továbbra is inkább a vendégeknek akadtak lehetőségei.

Egy mélységi indítást követően Szabó Kornél fordult kapura szépen és egy átvételt követően 25 méterről a kapu jobb oldalába bombázott, 86. perc: 0-2.

Megérdemelten gyűjtötte be a három pontot Veszprém, amelyben először lépett pályára a 16 éves, saját nevelésű Zsámpár Olivér.

Imrik László: - Gratulálok a csapatnak, hogy két vereség után kapott gól nélkül hozta le ezt a rangadót és három pontot szerzett. Amit elterveztünk, működött, volt szenvedély a játékunkban, mindenki nagyon akarta a győzelmet. A siker önbizalmat ad nekünk a Bicske elleni hazai derbire.

A 11. fordulóban, október 13-án az éllovas Bicske látogat Veszprémbe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában