Bojlis pontyfogó verseny

16 órája

A legszerencsésebb csapat Szárszón horgászott

A révfülöpi központtal rendezett 12. Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászversenyt (NBBH)150 csapat, 750 horgász részvételével rendeztek a múlt héten. A legszerencsésebb az első helyen végzett BHSZ Bait Bait Team volt, a csapat a balatonszárszói központi strandon horgászott.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A bojlis horgászverseny záróeseményen ifjabb Gödri Zoltán arról beszélt, hogy a kemény egy hét alatt a Balaton megmutatta, hogy nem egy horgásztóról van szó az esetében.

Bojlis Horgászverseny díjátadó ünnepsége.
Bojlis Horgászverseny díjátadó ünnepsége. 
Fotó: Nagy Lajos / Napló

A legszerencsésebb csapatoknak a szárszói strand jutott 

Jól mutatja a hihetetlen kihívást a tény, hogy negyven csapat, a mezőny közel harminc százaléka nem tudta átlépni a 12 kilós határt. De sokan fogtak húsz, 25 kiló feletti súlyú pontyot, utóbbiból nyolcat sikerült kifogni, ez kiemelkedő teljesítmény. 

Az első helyen a BHSZ Bait Bait Team végzett, a csapat a balatonszárszói központi strandon horgászott és a legnagyobb kifogott hala 25,8 kilogrammos volt, az összfogás pedig 107.9 kilogramm. A második helyezett Nikl Big Carp Team szintén ott horgászott, a legnagyobb horogra akadt haluk 23.2 kilós volt, az összfogásuk 98,4 kiló. A badacsonyörsi kempingben horgászott a harmadik helyezett Dá-Fincsi By Illusive Product Team. A csapat által kifogott legnagyobb hal 28.7 kilós volt, az összfogásuk 96,1 kiló.

A világ leghosszabb ilyen versenye

A megmérettetés szeptember 27-én 14 órakor indult és október ötödikén reggel nyolc óráig tartott. A 186 órán át tartó versenyen legalább öt darab, minimum 12 kilogrammos súlyú pontyot kellett kifogniuk a nevezőknek a 150 helyszínen, strandokon, kempingekben, parkokban. A csapatok versenyzési helyszíneit sorsolással döntötték el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában