Klubvilágbajnokság

2 órája

A címvédővel küzd meg a Veszprém HC a fináléban

Csütörtökön rendezik meg a kézilabda klubvilágbajnokság fináléját Egyiptomban, a trófeáért a Veszprém HC és a német Magdeburg küzd meg.

Horváth Gábor

A Veszprém és a Magdeburg rendre óriási csatát vív egymással

Fotó: Fülöp Ildikó/archív

Veszprém HC: a címvédő ellen

A döntő csütörtökön 19 órakor kezdődik. Beszámoltunk róla, a veszprémiek nagy csatában, hosszabbítást követően múlták felül a Barcelonát a keddi elődöntőben. A bakonyiak az egyiptomi eseményt, múlt szombaton a brazil Taubaté elleni sikerrel kezdték, majd a csoportkörben még két vállra fektették az egyiptomi Zamaleket is. Xavier Pascual legénysége elsőként jutott tovább, ahol az elődöntőben a szintén csoportgyőztes Barcelona várta. A katalánok az egyiptomi Al-Ahly és a Syndey Uni Handball csapatait verték meg korábban, a mieinkkel azonban már nem bírtak.

Pascual: még semmit sem nyertünk

- Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, úgy harcoltunk ma, ahogy eddig még nem ebben a szezonban. Megmutattuk az igazi arcunkat és megérdemelten nyertünk. De jelenleg nem vagyunk még bajnokok! Számunkra ez most egy meghatározó győzelem volt, ami hatással lehet az előttünk álló hónapokra. De, még egyszer, még semmit sem nyertünk. Fel kell készítenünk a játékosainkat a következő kihívásra. Nagyon örülünk, hogy örömet okozhattunk az embereknek, akik bíznak abban, hogy valami nagyot tudunk csinálni ezzel a csapattal – nyilatkozta az elődöntőt követően Xavier Pascual, a Veszprém vezetőedzője.

A Magdeburg címvédőként érkezett az egyiptomi tornára, a csoportkörben a szaúdi Al-Halidzs és az egyesült-államokbeli California Eagles együtteseit múlta felül, az elődöntőben pedig az Al-Ahlyt verte meg négy góllal. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában