Kézilabda-BL

16 órája

Xavi Pascual: katasztrófa volt! Miért omlott össze a Veszprém?

Meglepetésre súlyos vereséget szenvedett a Veszprém HC a portugál Sporting CP otthonában a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. A szurkolóknak azért fájt nagyon ez a teljesítmény, mert szűk egy héttel korábban kedvenceik klasszis játékot mutattak a Paris SG ellen.

Horváth Gábor

Beszámoltunk róla, a Veszprém HC 39-30 arányban alulmaradt Lisszabonban. A hibátlan csapatok BL-csatájában végig a Sporting dominált, a portugálok gyors, pontos és kreatív játékot mutatva 12 góllal is vezettek a magyar bajnok ellen.

Ez nem Ludovic Fabregasék napja volt, semmi nem jött össze a Veszprémnek Lisszabonban Archív fotó: Fülöp Ildikó 
Fotó: FULOP ILDIKO

A vendégeknél a védekezés egyáltalán nem állt össze és a kapusok sem tudtak hozzátenni a teljesítményhez, Corrales és Jensen összesen három védéssel zárt, ebből kettő akkor született, mikor már rég eldőlt a pontok sorsa. A lőtt gólok számával nincs nagy gond, de meg kell jegyezni, hogy támadásban is tompa volt a Veszprém. Remilinek, Koszorotovnak, Sandellnek voltak felvillanásai, illetve beállóban Fabregasra is lehetett számítani (a francia sajnos megsérült a második félidőben, hamarosan kiderül, milyen súlyos a probléma), de tartósan senki sem tudott annyira pozitív teljesítmény nyújtani, hogy az magával sodorja a többieket.

A másik oldalon egy sor kiváló egyéni produkciót láthattunk, olykor bravúros technikai megoldásokkal, emellett csapatként is remekül funkcionált a Sporting, amely így három sikerrel vezeti az A csoportot.

A Veszprém HC spanyol mestere, Xavier Pascual a találkozót követően kijelentette, hogy a mai meccsük katasztrófa volt, a vereségért vállalja a felelősséget. - Egy ilyen vereség sosem jön jókor, arra azonban mégis tökéletes volt, hogy visszarántson bennünket a földre, a Sporting megmutatta nekünk, hogy kell egy mérkőzést megnyerni – fogalmazott a háromszoros BL-győztes mester.

- Nagyszerű csapatot győztünk le, fontos pontokat szereztünk – mondta a sajtótájékoztatón Ricardo Costa, a Sporting szakvezetője, aki hozzátette: a kapusteljesítmény volt az egyik, ami az ő javukra billentette a mérleg nyelvét.

Így értékeltek a játékosok (a handballveszprem.hu alapján):

Orri Freyr Thorkelsson: - Köszönöm a Veszprémnek a mai játékot, mindig különleges olyanok ellen játszani, akikre felnézel és akiket tisztelsz. Nagyon boldogok vagyunk az eredmény miatt, fontos pontokat szereztünk ma. A hangulat pedig egész egyszerűen fantasztikus volt.

Ludovic Fabregas: - A Sporting nagyon jól játszott ma és megérdemelte a győzelmet. Nagy különbséggel nyertek, természetesen nem vagyunk elégedettek ezzel az eredménnyel. Nem a mi napunk volt, de ez a Bajnokok Ligája, a sikerhez szükség van tiszteletre és motivációra, ma nehéz dolgunk volt és ezért szeretnék gratulálni a Sportingnak!

A veszprémiek az egyiptomi rendezésű klubvilágbajnokságon folytatják szereplésüket, első ellenfelük, szombaton (14.00), a brazil Taubaté lesz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában