Kézilabda Bajnokok Ligája

2024.09.17. 11:30

Sztárcsapatok összecsapása: a Párizs érkezik Veszprémbe

Két volt Paris SG-játékossal a soraiban fogadja a francia sztárcsapatot a Veszprém HC csütörtökön a kézilabda Bajnokok Ligájában. A másik oldalon is lesznek olyanok, akik remekül ismerik az ellenfelet.

Horváth Gábor

Izgalmas rangadóval kezdi meg hazai szereplését a Bajnokok Ligája aktuális kiírásában a veszprémi együttes. A sorozat csoportköre a múlt héten rajtolt, az első fordulóban a bakonyiak egy érdekes mérkőzésen nyertek, egy góllal bizonyultak jobbnak vendégként a Füchse Berlinnél. Xavier Pascual alakulata múlt csütörtökön kapkodva kezdett, és német ellenfele az első félidőben meglépett, öt góllal is vezetett. A szünet után rendezte a sorokat a bakonyi alakulat, a hatalmasat játszó Nedim Remili és a kiváló formában védő Rodrigo Corrales (mellettük meg kell említeni a védelem oszlopát, Ligetvári Patrikot) vezérletével állva hagyta a Berlint. A véghajrá akár már izgalommentes is lehetett volna, azonban a veszprémiek sokat hibáztak, a Füchse pedig fogcsikorgatva küzdött a döntetlenért. Az utolsó másodpercekben az egy pontért támadhatott a házigazda, Corrales védése kellett a bakonyi sikerhez.

Nedim Remili hosszú éveket töltött Párizsban, most viszont legyőzné régi klubját
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Épp Remili és Corrales volt korábban a Paris Saint-Germain játékosa. A francia átlövő és a spanyol kapus tehát jól ismeri a következő riválist, amelyben ott van az idén nyáron Veszprémből Párizsba költöző egyiptomi Omar Jahja, valamint a korábban négy éven át a bakonyiaknál kézilabdázó, majd Szegeden is játszó norvég Kent Robin Tönnesen.

A PSG Handball is sikerrel kezdte a BL-idényt, az első körben hazai pályán 31-29 arányban bizonyult jobbnak az északmacedón HC Eurofarm Pelister együttesénél. A franciák legeredményesebbje Kamil Spyrzak volt, a lengyel beállós 11 gólig jutott, Jahja háromszor volt eredményes.

A Veszprém és a Párizs hasonló cipőben jár abból a szempontból, hogy mind a két egyesületnél határozott, nagy célok (és komoly erőforrások) vannak hosszú évek óta, de eddig egyiküknek sem sikerült elhódítania a rendkívül vágyott BL-serleget.

A felek legutóbbi összecsapását tavaly márciusban a PSG nyerte, Párizsban 37-35-re, viszont 2022 szeptemberében, a Veszprém Arénában a magyar csapat volt a jobb (36-34). Most is sokgólos, szoros küzdelemre számíthatunk. További érdekesség, hogy mindkét alakulatnak spanyol szakvezetője van, a franciákat Raul Gonzales irányítja, a veszprémi kispadra pedig idén Xavier Pascual érkezett.

A veszprémiek vasárnap a Balatonfüredi KSE vendégeként szerepeltek az NB I-ben, a bajnoki címvédő 38 gólig jutott. Pascual mester azt emelte ki a találkozót követően, hogy nem volt könnyű dolguk, de jól tudtak összpontosítani egy erős csapat otthonában. A megfelelő koncentrációra, a kulcspillanatokban való jó teljesítményre csütörtökön is nagy szükség lesz. A Veszprém HC-Paris Saint-Germain Handball BL-derbi 18:45-kor veszi kezdetét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!