Úszás

2024.09.01. 12:00

Rasovszky Kristóf Hosszú Katinkáról: ez rossz időzítés volt

A veszprémi olimpikon, Rasovszky Bence úgy érzi, hogy a nyílt vízi úszok eredményei háttérbe szorulnak a medencében úszókhoz képest.

Veol.hu

Az aranyérmes Rasovszky Kristóf a férfi 10 kilométeres nyílt vízi úszás versenye után a párizsi nyári olimpián a Szajna III. Sándor hídjánál augusztus 9-én

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Rasovszky Kristóf a Magyar Nemzetnek adott interjúban arról beszélt, hogy szerinte nem volt túl szerencsés, hogy Hosszú Katinka négy nappal a nyílt vízi úszok olimpiai versenye előtt tette közzé az Úszószövetséget bíráló levelét.

Mindenkinek joga van a véleményhez és annak kinyilvánításához, ezt nem is szeretném vitatni, de az időzítés tényleg nem volt a legszerencsésebb. Lementek a medencés versenyek, következtünk mi, és azt éreztem, hogy az úszósportban a fókusz megint nem rajtunk, az olimpián következő versenyeinken volt, hanem valami máson. Nem tudom, hogy egy ilyen levélnek van-e jó időzítése, de talán meg lehetett volna várni vele az olimpia végét.

– fogalmazott Kristóf. 

Az olimpiai bajnok úszó általánosságban is nehezményezi, hogy a nyílt vízi úszók sokszor a háttérbe szorulnak a medencés számokkal szemben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!