Labdarúgó NB II.

2 órája

Nem tudták megtartani az előnyüket az ajkaiak

Kevés helyzetet hozó összecsapáson 2-2-es döntetlent játszott az FC Ajka a Budafoki MTE csapatával a labdarúgó NB II 7. fordulójában.

Balogh Dávid

Mindkét csapat vezetett, de nem bírtak egymással a felek

Fotó: Gyarmati László/Napló

FC Ajka – Budafoki MTE 2-2 (1-1)

Ajka, 800 néző. V.: Bana G. Ajka: Szabados – Tóth G., Tar, Kenderes, Csemer (Kitl, 79.) – Kopácsi, Csizmadia Z. (Pantovics, 58.) – Kovács N., Zsolnai, Doncsecz (Szarka, 58.) – Borsos F. (Nagy K., 80.). Edző: Schindler Szabolcs.

Budafok: Horváth A. – Lorentz, Kálnoki-Kis, Oláh B., Kalmár O. – Sztojka, Németh M. – Szűcs P., Zuigeber (Kovács D., 84.), Merényi (Kun, 76.) – Vasvári (Elek, 62.). Megbízott edző: Nikházi Márk

A találkozó elején nem estek egymásnak túlságosan a felek, mégis korán megszerezte a vezetést a Budafoki MTE.

A 4. percben Oláh indította egy hosszú magas labdával Szűcsöt, aki egy csellel becsapta Kopácsit, majd középre tekert, a labda elszállt Jagodics mellett, az érkező Zuigéber Ákos pedig két lépésről a kapu jobb oldalába lőtt, 0-1.

Az ajkai együttesnek sokszor kellemetlen perceket okozott a vendégek letámadása, de így is korán egyenlítettek a hazaiak.

A 17. minutumban Csemer bal oldali nagy bedobását követően Jagodics és Oláh együttes erővel fejelte tovább a labdát, majd Kalmár – szintén fejjel – röviden szabadított fel. A lepattanót Kovács Nikolasz szedte össze, s egy igazítást követően, 16 méterről azonnal lőtt, a labda megpattant Zuigéber Ákos lábán, majd onnan a kapu bal alsó sarkába csorgott, 1-1.

A 27 percben óriási lehetőség adódott a BMTE előtt, Vasvári fejelt öt méterről kapura, de Szabados István hatalmas bravúrral védte a próbálkozást. Szabados hatalmas tapsot kapott a lelátóról. A folytatásban nem forogtak veszélyben a kapuk, így 1-1-es részeredménnyel vonulhattak pihenőre a felek.

Sokáig eseménytelenül telt a második játékrész, azonban a 68. percben megfordította a találkozót az FC Ajka. Zsolnai pontrúgására érkezett tökéletes ütemben Kovács Nikolasz, aki lehagyva a védőjét a kapu bal oldalába fejelt, 2-1.

A 73. minutumban közel járt az egyenlítéshez a budafoki alakulat, azonban Szabados hatalmas bravúrt bemutatva tolta szögletre a labdát. Alig pár perccel később Szűcs lábában volt az egyenlítés, de a középpályás erős lökete a kapufán csattant. Nagy szerencséje volt az Ajkának.

A 84. percben a saját térfeléről indított egy gyors kontrát a BMTE, Kovács Dávid – Németh volt a labda útja, utóbbi az alapvonal közeléből laposan középre centerezett, ahol Elek Bence már várta a passzt, majd sarokkal maga mögé húzta a labdát, az üresen érkező veszprémi születésű Kun Bertalan négy méterről nagy erővel a léc alá lőtt, 2-2.

A hajrában mind a két együttes rohamozott, de újabb gól már nem született az összecsapáson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában