Sakk

2024.09.06. 10:41

Európában első az olimpiára készülő ajkai fiatal

A világon a második, Európában az első helyen áll Gaál Zsóka sakkozó a 18 éven aluli lányok ranglistáján.

Horváth Gábor

A 17 éves ajkai kiválóság hamarosan a budapesti sakkolimpián képviseli Magyarországot. Gaál Zsóka a hölgyek A csapatában szerepel majd. Az idei sakkolimpiát szeptember 10. és 23. között rendezik.

Gaál Zsóka pályafutása talán legnagyobb megmérettetésére készül Fotó: Facebook/GaálZsóka

A korosztályos világ-, és Európa-bajnok Gaál Zsóka 2023-ban felnőtt női magyar bajnoki címet szerzett. A 2022-es, 44. Sakkolimpián, illetve a 2023-as csapat Európa-bajnokságon a női válogatott legjobb pontszerzője volt.

Budapest második alkalommal ad otthont a nagyszabású rendezvénynek, az előző nem most volt, 1926-ban gyűltek össze hazánk fővárosában a résztvevők. Az eseményen izgalmas és színvonalas küzdelem várható, a sportág legnagyobbjainak mérkőzéseit követhetjük figyelemmel.

- A 2024-es FIDE Sakkolimpia Budapesten nemcsak egy izgalmas, globális sakkversenyt ígér (és a legnagyobbat a kezdetek óta), hanem számos változatos kísérő eseményt is, amelyek a résztvevőket és a nézőket egyaránt bevonják a programokba. Ezek az események – konferenciáktól és kiállításoktól kezdve a művészeti előadásokig – a sakk kulturális és társadalmi hatását emelik ki – írta honlapján a Magyar Sakkszövetség.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!