Labdarúgó NB III

2 órája

A 93. percben szerzett góllal nyert a Füred

Nagy csatában, de megérdemelten kaparintotta meg a pontokat a Balatonfüredi FC a labdarúgó NB III északnyugati csoportjának nyolcadik fordulójában.

Horváth Gábor

Két vereség után nyertek a balatonfürediek

Fotó: archív / Fülöp Ildikó

Dorogi FC–Balatonfüredi FC 1-2 (0-0)

Dorog, 300 néző. V.: Juhász. Dorogi FC: Bence – Kovács A. (Vajda, 46.), Szűcs (Bokán, 72.), Erdei (Ferkó, 46.), Forgó, Hajdi, Hoszpodár (Balla, 58.), Kovács O., Szerencsi (Vígh, 58.), Gula, Lénárth. Edző: Bekő Balázs.

Balatonfüredi FC: Iváncsics – Rédling, Farkas, Imre (Karsai, 46.), Markó (Szabó B., 46.), Mayer G., Juhász (Tóth L., 71.), Burucz, Tóth G., Berzsenyi (Schmidt, 46.), Imres (Kalmár, 81.). Edző: Szabados Tamás.

Rendkívül kellemes, igazi futballidőben kezdődött a találkozó, melyen a vendégek nem titkolt céllal léptek pályára: győzni akartak.

Az első játékrész igazi nagy gólhelyzetet nem hozott, inkább mezőnyjáték és nagy küzdelem jellemezte a találkozó ezen részét. A kapuk nem igazán forogtak veszélyben.

Fordulás után, az 53. percben Irmes nagyszerű cselekkel ment el védője mellett, az alapvonalról visszajátszott labdáját Rédling Kevin pörgette a hálóba, 0-1.

A kapott gól után erősített a hazai csapat, beszorította a BFC-t , de a füredi védelem jól állta a rohamokat, sőt, veszélyes kontrákra is volt lehetősége. Először Juhász, majd Farkas vétette el helyzetét.

Ahogyan lenni szokott, a kihagyott vendég helyzetek után jött a válasz. A 72. percben egy jobbról beívelt labdát többen elvétettek, Dula lekezelte, majd lőtt, Szabó már csak a gólvonalon túlról tudott menteni, 1-1. 

A 79. percben füredi bedobásból a hazai kapu előtt kialakult helyzet végén Burucz helyezett a bal kapufa mellé. Óriási lehetőség volt.

A 93. percben Szabó Bence kiválóan felívelt szabadrúgását Tóth Gergő fejelte a jobb felső sarokba, 1-2.

Teljesen megérdemelt győzelmet aratott a második félidőben kiválóan teljesítő BFC a nézőinek csalódást okozó dorogi együttes ellen.

Tudósított: Fülöp Zoltán.

Szabados Tamás: – A héten nagyon jól dolgoztak a srácok, itt a jutalmuk. Gratulálok a fiúknak. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában