Döbbenetes eset

2024.08.23. 10:08

Leütötte ellenfelét az expápai focista, brutális eltiltást kapott

Közel négyéves eltiltást kapott a Győr-Moson-Sopron vármegyei labdarúgó első osztályban szereplő Mezőörs játékosa, Venczel Zoltán. A pápai nevelésű támadó a Credobus Tehetségközpont elleni bajnokin követett el komoly fegyelmi vétséget.

Horváth Gábor

Az esetet, amelyről videó is készült és bejárta az országos sajtót, a Kisalföld írta meg elsőként részletesen.

Venczel Zoltán szerepelt Veszprémben is Archív fotó: Pesthy Márton

Venczel Zoltán a Credobus Tehetségközpont elleni bajnokin, egy vendégtámadás során megütötte ellenfelét, a labda a közelben sem volt, a mosonmagyaróváriak fiatal játékosa a földre rogyott, később le is kellett cserélni.

Az ütést nem látta a játékvezető, Venczel Zoltánnal szemben a hazaiak feljelentése alapján indult eljárás. A Magyar Labdarúgó Szövetség Győr-Moson-Sopron Vármegyei Igazgatósága kivizsgálta a videón jól látható szabálytalanságot és meghozta döntését, amely szerint a futballista 2028. március 30-ig nem léphet pályára hivatalos labdarúgó-mérkőzésen.

Venczel Zoltán karrierje Pápáról indult, a PELC nevelése egy alkalommal, 2014 májusában az NB I-ben is pályára lépett a Lombard színeiben. A 30 éves csatár a folytatásban az NB III-ban és a vármegyei első osztályban szerepelt, játszott többek között Veszprémben és Balatonfüreden is.

Venczel korábban kétszer is kiérdemelte lapunk vármegye I-es különdíját.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!