Díj

2024.07.01. 11:30

Ők lettek a legjobb tesitanárok Veszprém vármegyében

A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére először került sor az ország kedvenc tesitanárainak kiválasztására. A „K&H mozdulj! Az Év tesitanára” Veszprém vármegye három díjazottja: Nádasi Péter, Hajas Attila és Király Zoltán János.

Veol.hu

„A gyerekek mozgáshoz fűződő viszonyában óriási szerepe van a testnevelő tanároknak, hiszen a legtöbb fiatal szinte csak a tesiórákon mozog rendszeresen. A tesitanár így egy életre meg is tudja szerettetni a mozgást, de akár el is távolíthatja a gyerekeket a sporttól. Az MDSZ a szavazással azokat a testnevelőket szeretné kiemelni és elismerni, akik a gyerekekkel megszerettetik a mozgást, képesek elérni, hogy a mindennapos testmozgás beépüljön a diákjaik életébe, továbbá saját egészséges életvitelükkel példát mutatnak a gyerekeknek.” Ezt a célt fogalmazta meg Balogh Gábor MDSZ-elnök az első népszerűségi szavazás háttereként. A választás a K&H Bank támogatásával és a Mediaworks média-együttműködésével zajlott. 

Az első lépés a jelölések begyűjtése volt, méghozzá óriási számban: országszerte 5400 jelölés érkezett 1050 tesitanárra intézményvezetőktől, kollégáktól, szülőktől és gyerekektől egyaránt. A jelölteket az MDSZ három kategóriába sorolta be: 200 fő vagy az alatti iskolákban tanító testnevelő, 200 fő fölötti iskolában tanító testnevelő és 30 év alatti, fiatal testnevelő.

A három díjazott testnevelő tanár 
Fotó: MDSZ

A beérkezett jelölteket az MDSZ vármegyénként és kategóriánként maximum öt főre szűkítette. Ezt követően került sor a vármegyei szintű szavazásra a vármegyei médiacentrumok online felületein. Aki a jelöltek közül a legtöbb szavazatot kapta, az lett a megyében az Év tesitanára, külön-külön a három kategóriában. A szavazás hatalmas érdeklődés mellett zajlott, a jelöltekre összesen több mint 140 ezer szavazat érkezett! A három díjazott Veszprém vármegyében:

Az év fiatal tesitanára: Nádasi Péter (Sümeg, Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola)

Az év tesitanára a 200 fő alatti iskolák között: Hajas Attila (Várpalota, Várkerti Általános Iskola Inotai Tagiskolája)

Az év tesitanára 200 fő fölötti iskolák között: Király Zoltán János (Ajka, Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános iskola és Gimnázium) 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!