500 millió forintos keretösszegű pályázat

2024.07.03. 07:00

Ovádi Péter: 277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton

Az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek meghirdetett 500 millió forintos keretösszegű pályázaton 277 szervezet nyert el támogatást – közölte az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Budapesten.

Veol.hu

Ovádi Péter elmondta, a május elején meghirdetett pályázatra 283 pályázat érkezett, ebből 277-et részesítenek támogatásban.  Minden formailag helyes pályázat támogatást nyert el.  A kormánybiztos nagy eredményként értékelte azt, hogy a nyertes pályázatok közül 237 társállatokkal foglalkozik. Emellett a nyertes pályázatok száma majdnem százzal nőtt a korábbihoz képest.

A kormánybiztos elmondta, szervezetenként átlagosan körülbelül 1,8 millió forintot tudnak biztosítani
A kormánybiztos elmondta, szervezetenként átlagosan körülbelül 1,8 millió forintot tudnak biztosítani
Fotó: archív

Ovádi Péter közölte, negyven nyertes pályázat mentőkutyákkal, valamint vadon élő, illetve haszonállatokkal foglalkozik. A pályázattal elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege 300 ezer forinttól tízmillió forintig terjedhetett.

A kormánybiztos elmondta, szervezetenként átlagosan körülbelül 1,8 millió forintot tudnak biztosítani. A legkisebb vissza nem térítendő támogatási összegben, 300 ezer forintban két pályázó részesül. A nyertesek listája a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján elérhető.

Ovádi Péter elmondta, a május elején meghirdetett pályázatra 283 pályázat érkezett, ebből 277-et részesítenek támogatásban
Ovádi Péter elmondta, a május elején meghirdetett pályázatra 283 pályázat érkezett, ebből 277-et részesítenek támogatásban
Fotó: archív

Ovádi Péter kiemelte, az állatvédelem legfontosabb szereplői a civil szervezetek. Ezeknek az állatvédő szervezeteknek nagyon sokat köszönhetünk, ezért minden eszközzel megpróbálják támogatni őket. 2022-ben is írtak ki 500 millió forintos keretösszegű pályázatot a civileknek, akkor 187 szervezetet tudtak támogatni.

Ovádi Péter végül megköszönte a civil szervezeteknek az erőn felül végzett munkájukat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában