Újabb nagy bejelentések

2024.06.19. 14:39

Megvan az új edző, megvan a Veszprém új neve

ONE Veszprém néven szerepel a következő idénytől a bakonyi vármegyeszékhely NB I-es kézilabdacsapata, amely a névszponzori szerződés mellett bejelentette új vezetőedzőjét is. A spanyol Xavi Pascual irányítja nyártól az együttest.

Horváth Gábor

Kedden beszámoltunk róla: a veszprémi kézilabdacsapat – az új vezérigazgató és új edző mellett – hamarosan új névadó szponzort kaphat, legalábbis az első lépés megtörtént ebben az irányban. A Magyar Telekom és a Veszprém több mint 25 év után szakított egymással.

A világ legeredményesebb edzőinek egyike érkezik Veszprémbe
Fotó: archív

Szerdán budapesti sajtótájékoztatón jelentették be az új névszponzort: a 4iG Csoport lett az egyesület fő támogatója, a csapat neve hivatalosan ONE Veszprém. 

Mint ismeretes, nemrég változott a vezérigazgató személye, Csík Zoltánt Bartha Csaba váltotta a poszton. Az is eldőlt, hogy Momir Ilics vezetőedző távozik.

A szerdai sajtótájékoztatón Bartha Csaba bejelentette, hogy a csapatot nyártól a spanyol Xavi Pascual irányítja. A szakember – akinek a leigazolását az új támogató tette lehetővé, Nagy László sportigazgató munkája mellett – a Dinamo Bucuresti csapatától érkezik. Pascual korábban háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját a Barcelona együttesével.

A világ legeredményesebb edzőinek egyike négy éves megállapodást kötött a bakonyi egyesülettel. Pascual a BL-címek mellett a klubvilágbajnokságot ötször, a spanyol bajnokságot 11-szer nyerte meg a katalánokkal. Az 56 éves szakembernek még egy évig szerződése volt a bukarestiekkel, a Veszprém kivásárolta.

Bartha Csaba (balra), a bakonyi klub és Fekete Péter,  a 4iG Csoport vezérigazgatója a sajtótájékoztatón
Fotó: handballveszprem.hu/Peka Roland


„Nagy megtiszteltetés és büszkeség számomra, hogy az elkövetkező szezonokban csatlakozhatok a Veszprém Handball Club családhoz. Minden kézilabda szerető tudja, hogy a világ egyik legnagyobb csapata a Veszprém. Tisztában vagyok azzal, hogy mit jelent ennek a klubnak az edzőjének lenni. Komoly felelőséggel és elvárásokkal jár. Ellenfélként már tökéletesen ismerem, hogy milyen érzés a Veszprém Arénában játszani, de remélem, hogy mostantól minden meccsen a szurkolókkal együtt élvezhetem majd ezt a mágikus erőt. A csapattal rengeteget fogunk dolgozni azért, hogy elérjük a kitűzött céljainkat, és így a szurkolóink is büszkék lehessenek ránk. Végül szeretnék köszönetet mondani a C.S. Dinamo Bucuresti-nek az eddigiekért, az együttműködésükért, és mindenekelőtt köszönöm a Veszprém Handball Club-nak, hogy bizalmat szavaztak nekem. Hajrá Veszprém!” – idézi a veszprémi klub honlapja Xavi Pascualt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!