Futsal NB I.

2024.03.18. 20:20

Drámai meccsen kapott ki a Veszprém (képgaléria)

Hatalmas, hétgólos csatában diadalmaskodott a Kecskemét Veszprémben hétfőn a futsal NB I-ben.

Horváth Gábor

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Veszprém-Kecskemét 3-4 (1-3)

Veszprém. V.: Kovács G., Apkó, Héra. 1. FC Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Gavrilovics, Gerencsér. Csere: Koncsol, Juhász, Bognár P., Meczner, Ábrahám, Bognár M., Fellembek, Lux. Edző: Fehér Zsolt.

SG Kecskemét: Rigó – Bencsik R., Kajtár, Tomic, Szabó J. Csere: Krajcsi, Hajnal, Bíró, Gondi, Suscsák, Haász, Nádudvari, Fekete. Edző: Koós Károly.

Rendkívül fontos találkozó előtt állt a Veszprém, amely négy vereséggel kezdte a felsőházi rájátszást. A Kecskemétnek jobban ment a játék, a csapat a második helyről várta az összecsapást, de azt sem szabadott elfelejteni, hogy az alapszakaszban a bakonyiak kétszer is jobbnak bizonyultak riválisuknál.

Jól kezdett az 1. FCV, a második percben Spandler nagy kidobása után Gerencsérhez került a labda, a center jól tartotta azt meg, majd Tataihoz passzolt, aki egyet tolt rajta, majd kilenc méterről a kapuba lőtt, 1-0.

A 6. percben jött a válasz, Kajtár talált rést a veszprémi védelemben és 10 méterről pontosan lőtte ki a bal alsót, 1-1.

A folytatásban keményen küzdöttek a felek, egyik oldalon sem sikerült kihasználni az adódó lehetőségeket.

A 13. percben aztán a vendégek szögletet végeztek el, visszagurították a labdát, amelyet Kajtár a félpálya közepéről lőtt el, és a játékszer utat is talált a védőktől nem sokat létó Spandler kapujába, 1-2.

A hajrá egyértelműen a Kecskemété volt.

A 19. percben egy hazai hiba után Kajtár lépett ki és lőtt Spandler lábai között a hálóba, mesterhármas, 1-3.

A szünet után folytatódott a kemény fizikális küzdelem, a házigazda gyorsan szépíthetett volna, de Rigó nagyot védett Gavrilovics próbálkozásánál.

A Kecskemét nyugodtabban játszhatott, a bakonyiakat egyre jobban szorította az idő, s hibák is bőven becsúsztak.

Öt a négy elleni játékra váltott az 1. FCV, ami gyorsan eredményes volt, a 26. percben Lux beadását a középen remekül érkező Tatai váltotta gólra, 2-3.

Egy csapásra még izgalmasabbá vált a csata, a közönség is felélénkült. A Veszprém továbbra is az emberelőnyös játékot játszotta, amivel sikeresen tartotta nyomás alatt az ellenfelet. Persze labdavesztés esetén könnyen bajba kerülhetett a csapat.

Fegyelmezetten futsaloztak a hazaiak, szinte nem volt a labda a Kecskemétnél, amely folyamatos védekezésre kényszerült. Meg is voltak a lehetőségei a házigazdának.

A véghajrá paprikásra sikeredett, és a hazaiaknak össze is jött a hatodik szabálytalansága. A 10 méteres büntetőt, a 39. percben Suscsák lőtte, kapu mellé.

A 40. percben újabb veszprémi lehetőség adódott, a kapu előtti tömörülésből Haász szabadított fel, méghozzá úgy, hogy a labda az üres kapuban kötött ki a másik oldalon, 2-4.

A legvégén Gavrilovics lövése a hálóban kötött ki, 40. perc: 3-4, de ez már késő volt, a Kecskemét elvitte a pontokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!