Úszás

2024.02.07. 12:36

Rasovszky Kristóf a 4. helyen végzett öt kilométeren

Elképesztően izgalmas hajrá után két remek helyezést értek el ismét a magyar férfi nyíltvízi úszók: Rasovszky Kristóf épphogy lecsúszva a dobogóról negyedik, Betlehem Dávid 10 után 5 kilométeren is hatodik lett.

Balogh Dávid

Egy hajszálon múlt az újabb érem

Fotó: MTI/Derencsényi István

A dohai vizes világbajnokságon szerdán rendezték meg a nyíltvízi úszók 5 kilométeres futamát. Éremre esélyesként ugrott vízbe Rasovszky Kristóf, és Betlehem Dávid is. 

A két fő esélyesnek kikiáltott, az előző két vb-n a számot megnyerő Florian Wellbrock és Gregorio Paltrinieri párosa szinte azonnal élre állt, a közvetlen üldözőmezőnyben pedig mindkét magyar ott tempózott. A 10 km-es versenyhez hasonlóan ezúttal sem szakadt szét az élmezőny.

A célegyenesre fordulva Acerenza gyújtotta be a rakétákat, mellette a másik francia, Logan Fontaine zárkózott még fel az elsőkre. Egy pillanatra úgy tűnt, hogy a veszprémi úszó tartani tudja a lépést a többiekkel a hajrában, azonban a 4. helyen ért be. Az aranyérem sorsáról célfotó döntött, a francia Logan Fontaine nyerte a futamot. 

- Beszorultam a végén az utolsó két fordulónál, utána egy kicsit nehéz volt megtalálni a helyemet. A hajrában éreztem, hogy van még erőm, és gyorsabb vagyok a többieknél, megpróbáltam előzni, de annyira összetömörült a mezőny, hogy nem volt az igazi a vége. Igazából jó ez a 4. hely, közel volt a dobogó, kicsit sajnálom de a váltóval még lehet érmet szerezni – nyilatkozta Rasovszky Kristóf.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!