Veol podcast

2023.12.15. 09:41

Először strandon verték meg a fiúkat, aztán jöttek a világbajnoki címek

Kevesen tudják, hogy a lábtenisz nemcsak hobbi-, hanem versenysport, amelyben Veszprém egy igazi klasszist adott a világnak. Lepsényi Boglárka gyerekként kézilabdázott, majd futballozott és egy véletlen folytán kötött ki sportágánál, amelyben ma már nyolcszoros világbajnok.

Horváth Gábor

Lepsényi Boglárka nyolcadik egyéni vb-címét szerezte meg idén Svájcban

Forrás: Lepsényi Boglárka

Nyolcas mezszámot viselt a Svájcban rendezett lábtenisz világbajnokságon és meg is nyerte nyolcadik egyéni világbajnoki aranyérmét Lepsényi Boglárka. A veszprémi származású kiválóság másfél évtizede uralja a sportágat, 2008-ban lett először egyéni vb-győztes és azóta nem tudják letaszítani a trónról.

A lábtenisz nemcsak kiváló technikai felkészültséget igényel, hanem taktikai tudást is, illetve a kiemelkedő eredményekhez rendkívül komoly mentális erő szükséges. Lepsényi Boglárka mindegyik téren nagyon erős és rutinos versenyző, de talán utóbbi az, ami kiemeli a mezőnyből, amelyben a nála jóval fiatalabbakat is lepipálja.

A beszélgetésben természetesen szóba kerül ez a mentális erő, mint pozitív energia, és a megfelelő koncentráltság fontossága. Lepsényi Boglárka emellett mesél az újabb világbajnoki címhez vezető útról, illetve a kezdetekről is, amikor a fiúk a strandon sokáig nem engedték játszani őket testvérével. Ők kivárták az idejüket, az ellenfeleknek pedig leesett az álluk.

A Veol Sportpodcast aktuális adásában Lepsényi Boglárkával Horváth Gábor újságíró beszélgetett.


 

Témája van, hozzászólna, kérdezne?

Írjon erre a címre: [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!