A Keszthelyt győzték le a döntőben

2023.07.10. 10:47

Az Ősi mentette meg Veszprém vármegye becsületét

Az Ősi Andreotti SE ünnepelhetett bajnoki címet idén a Veszprém vármegyei kézilabda-bajnokságban, a fináléban keszthelyi riválisánál bizonyult jobbnak a csapat.

Horváth Gábor

Az ősi csapata 18 meccsből 16-ot megnyert és bajnoki címet ünnepelhetett Fotó: Ősi Andreotti SE

A Veszprém vármegyei felnőtt férfi kézilabda-bajnokságban hat csapat vett részt. Az alapszakaszban az Ősi Andreotti SE végzett az első helyen, kilenc sikerrel és egy vereséggel zárva. A rájátszásban szintén az ősiek szerepeltek a legjobban, érdekesség, hogy itt a négy csapatból egyedül ők képviselték Veszprém vármegyét, mellettük a keszthelyi Georgikon DSE, a letenyei LUKE, valamint a Simontornyai KK szerepelt ebben a szakaszban.

A fináléban a keszthelyiek voltak az Ősi ellenfelei, az Andreotti idegenben 29-18 arányban bizonyult jobbnak, majd a hazai meccsen (Hajmáskéren) egy 33-29-es sikerrel zárta a szezont és ünnepelhette a bajnoki címet.

- Az idei szezonban kezdett beérni a munkánk gyümölcse. Voltak ugyan hibáink, de úgy érzem összességében egy rendkívül jó csapategységet sikerült létrehoznunk. A fiúk a pályán szívüket lelküket kitették, ezt bizonyítja, hogy a 18 bajnoki meccsből tizenhatot megnyertek – mondta el érdeklődésünkre Ignácz Krisztián, az Ősi Andreotti SE edzője.

- A rájátszás első szakaszában a második helyezett Georgikon DSE csapatától szenvedtünk vereséget, ezért a döntő mérkőzésre a megszokottnál még fegyelmezettebben és koncentráltabban indultunk. Az első hely akkor még korántsem tűnt egyértelműnek. A Georgikon DSE otthonában azonban a srácok egy óriási lépést tettek a kitűzött cél felé. Egy mindenkiért, mindenki egyért elven működött a csapat és kiváló összhangban játszottunk, így 18-29 végeredménnyel zártuk a bajnoki mérkőzést. A döntő második megmérettetése hazai pályán, népes közönség előtt történt. A teher már kevésbé nyomta a vállunkat, de ennek ellenére ugyanolyan felkészültséggel kezdtük a találkozót. A Keszthely csapata végig küzdötte a mérkőzést, igazi döntőhöz méltó játékot láthattak a szurkolók.

Ignácz Krisztián kiemelte: nagyon büszke együttesére. - A hibák ellenére jól játszottunk, nagyot mentünk, kamatozott a befektetett energia. A döntő második mérkőzése 33-29-es végeredménnyel zárult. A találkozót követően a srácok a pályán együtt ünnepeltek a szurkolókkal. Hatalmas örömmel tölt el, hogy a csapat minden tagja hozzá tett ahhoz, hogy bajnokok legyünk. Egytől egyig egymásért küzdöttünk, igazi csapatként működtünk, mindenki áldozatokat hozott azért, hogy ilyen eredményeket érjünk el. Mindenkire büszke vagyok, de mégis kiemelném két játékosomat, akiknek nagyon sokat köszönhetünk, akik alapemberek, azonban a következő szezonban visszavonulnak. Szalai Szabolcs a rangidős, a csapat egyik motorja, aki folyamatosan segítette a munkámat azzal, hogy biztatta a fiúkat, az utolsó utáni pillanatban is ugyanolyan tűzzel játszott és hajtott mindenkit a győzelemért. Mind védekezésben, mind támadásban kulcsember volt számunkra. Pavelka Zsolt pedig az együttes egyik leggólerősebb játékosa volt, aki rutinjával segített minket hozzá a győzelmekhez. Mindkettejüknek nagyon köszönjük!

Az ősiek szakvezetője hozzátette: nagyszerű dolog az is, hogy a szezont 13 játékossal kezdték el, a bajnokság végére aztán a keretük 19 fősre hízott. - Dolgozunk tovább, jövőre igyekszünk még többet fejlődni és ismét a dobogó legfelső fokára állni – jelentette ki. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!