Teqball

2023.06.13. 12:02

Az ország legjobbjai gyűltek össze a Veszprém Arénában

Június 10 és 11-én zajlott a Veszprém Arénában a Magyar Teqball Szövetség által rendezett MOL Országos Teqball Bajnokság. Az eseményen a magyar fejlesztésű sportág legjobbjai vettek részt, és mérhették össze tudásukat.

Balogh Dávid

Izgalmas labdameneteket láthattak a nézők Fotó: Pesthy Márton

Fotó: Pesthy Marton

Az esemény fővédnöke Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár a döntő párharcok előtti beszédében hangsúlyozta, hogy a teqball magyar innovációként az újításról és az építkezésről szól, valamint hozzátette azt is, hogy reményei szerint hamarosan a legnagyobb nemzetközi sportversenyek programjában is találkozhatunk a teqballal. 

Szombaton a férfi és női egyéni, illetve páros, valamint a vegyes páros és a junior kategóriák bajnoki fordulóját rendezték meg, míg vasárnap az amatőrök versenyeztek, illetve a helyosztókat tartották. A vasárnapi döntőket női párosban Vasas Lea és Janicsek Zsanett, férfi egyéniben Blázsovics Ádám, férfi párosban pedig Bányik Csaba és Katz Balázs nyerte.
A további profi kategóriák közül női egyéniben Janicsek Zsanett végzett az élen, a vegyes párosok küzdelmében Ács Krisztina és Bányik Csaba győzött, míg a juniorok között Varga Dániel lett a legjobb.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!