NB I

2023.04.22. 21:05

A Haladásé lett a három pont

Hiába szerzett vezetést, alulmaradt a címvédő és éllovas Haladással szemben a veszprémi futsalcsapat szombaton az NB I felsőházi rájátszásában.

Horváth Gábor

 

1. FCV-Haladás

2-4 (1-2)

Veszprém. V.: Juhász, Czene-Joó, Urgyán. 1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Fridrich, Everton, Gavrilovics, Gerencsér. Csere: Soós, Molnár R., Dorogi, Bognár, Molnár D., Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M. Edző:Fehér Zsolt.

Haladás: Alasztics – Kovács M., Luiggi, Diniz, Sipos. Csere: Gyimesi, Szalmás, Knizs, Nagy K., Hajmási, Dróth, Vatamaniuc-Bartha, Fehér, Vas. Edző: Juan Ramon Rodríguez.

Hazai góllal indult a meccs, a negyedik percben volt eredményes a házigazda, előtte nem történt említésre méltó esemény. Ekkor Spandler lopakodott előre, lőtt, a labdába a kapu előtt Kiss Milán piszkált bele, méghozzá pont jól ahhoz, hogy a hálóban kössön ki a játékszer, 1-0.

Diniz válaszolhatott volna, de Spandler a helyén volt. Átvette az irányítást a Haladás, az 1. FCV stabilan védekezett és kontrákra igyekezett építeni. Ezt nehezítette, hogy hamar összejött az öt szabálytalanság a bakonyiaknak, Spandler viszont továbbra is remek formában védett.

A 15. percben viszont ő sem tudott segíteni, Sipos talált be közelről, 1-1.

A 17. percben pedig már a Haladás vezetett, Vas egyéni játéka után született gól, a volt veszprémi jól cselezett a nem túl határozott hazai védők között, egyszer visszapattant hozzá a labda, amelyet a bal felsőbe zúdított, 1-2.

A folytatásban a szombathelyiek álltak közelebb a gólhoz, ám több találat már nem született az első félidőben.

Fordulás után, a 28. percben egyenlített az 1. FCV, Gavrilovics csípett el egy átadást és a bal alsóba lőtte a labdát, 2-2.

A 29. percben viszont ismét a vendégeknél volt az előny, Spandler védett egy távoli próbálkozást, Vatamaniuc-Bartha helyezkedett a legjobban a kipattanóra és közelről a hálóba lőtt, 2-3.

A 32. percben Dróth villant és egy fordulás után védője mellől a kapuba bombázott, 2-4.

A folytatásban becsülettel próbálkozott a Veszprém, akadtak is lehetőségek, ám sem hagyományos módon, sem az 5 a 4 elleni szituációból nem sikerült bevenni Alasztics kapuját. A Haladás három ponttal távozott Veszprémből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!