Megharcoltak a pontokért

2023.02.26. 16:50

Három piros lap, egy gól a veszprémiek meccsén

Háromszor is villant a piros lap a Budaörs-Veszprém találkozón vasárnap a labdarúgó NB III-ban. Kiállítást mindkét fél szerzett, gólt csak a vendégek.

Horváth Gábor

A végén a bakonyiak védelmének is akadt dolga

Fotó: Penovác Károly/Napló

Budaörs–VLS 0-1 (0-0)
Budaörs. V.: Szilágyi. Budaörs: Tóth G. - Lami, Jász (Soltész, 55.), Murai, Várai (Erdey, 36.), Horváth E. (Csillag, 8.), Szamosi, Halácsi (Klausz, 55.), Hoszpodá, Vida, Gula (Tóth B., 55.). Edző: Bekő Balázs.
Practical VLS Veszprém: Héninger - Dobsa, Zachán, Gulyás, Molnár B. (Tóth L., 75.), Major (Horváth H., 85.), Gálfi (Bakos, 55.), Bartusz (Balázs, 55.), Baldauf, Dömötör, Takács (Iszlai, 55.). Edző: Pető Tamás.
A tavaszt két sikerrel kezdő, a tabellán második veszprémiek a középmezőnyhöz tartozó Budaörsöhöz látogattak a 23. fordulóban. Abszolút fölényben játszottak a vendégek, akik több ziccert is elhibáztak az első félidőben. Megszerezhette volna  a vezetést a nagy helyzetbe kerülő Bartusz, ahogyan Gálfi is, akinek a lövése után a kapufáról pattant ki a labda. A Budaörs megúszta kapott gól nélkül, a második játékrész elején azonban megfogyatkozott. Vida a 48. percben kapott piros lapot, miután veszélyes mozdulattal, nyújtott lábbal igyekezett szerelni.
A 60. percben Major és Baldauf játszott össze, utóbbival szemben szabálytalankodtak a hazaiak, Iszlai Bence pedig higgadtan értékesítette a megítélt büntetőt, 0-1.
A 74. percben kiegyenlítődött a létszám a pályán, Dobsa egy visszahúzást követően megkapta második sárga lapját. Nem sokkal később újra villant a piros kártya, a hazaiak folyamatosan reklamáló edzőjének, Bekő Balázsnak kellett elhagynia a kispadot.
A hajrában mindent megtett a Budaörs az egyenlítésért, Tóth kapus kétszer is feljött fejelni. A hazaiak ívelgették a kapu elé a labdát, de nem jártak szerencsével. A vége nehéz volt, de megérdemelten szerzett három pontot a Veszprém.
A bakonyiak riválisai, az éllovas Tatabánya és a harmadik Nagykanizsa is győzni tudott vasárnap. Nem könnyen. Előbbi 3-2-re a Mórt, utóbbi 1-0-ra a Csornát verte meg, egyaránt hajrában szerzett góllal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!