Momir Ilics lett a Telekom Veszprém vezetőedzője

Az eddig a BKFA Veszprém U22-es utánpótláscsapatát irányító Momir Ilicset bízták meg a Telekom Veszprém irányításával, segítője Gulyás Péter lesz. Négy utánpótlás játékos csatlakozik a felnőtt kerethez, ellenben Borozan, Markussen és Siskarjov távozik a rekordbajnoktól.

Rónai Tamás

Momir Ilics

Fotó: Penovác Károly/Napló

Dr. Csík Zoltán, a Telekom Veszprém vezérigazgatója a sajtótájékoztató elején elmondta, hogy az előző évad során sok nehézséggel kellett megküzdeniük, voltak olyanok, amikkel nem tudtak megbirkózni, de ez a jövőben nem ismétlődhet meg.

Dr. Csík Zoltán vezérigazgató: Változtatni kell a szemléleten Fotó: Penovác Károly/Napló

- A vezetőség és a szakmai stáb értékelte az elmúlt évadot, és egyértelmű döntés született, változtatni kell a szemléleten, a szakmai dolgokban, valamint a klub gazdálkodásán is. Úgy tűnik, mintha egy személy vitte volna el a „balhét”, de a sikertelenséget mindannyian magunkra vettük, mindenki magába nézett, és tudja, hol hibázott, miben fejlődhet a jövőre nézve – fogalmazott a veszprémiek klubvezetője.

A bakonyi klub első számú embere jelezte, a játékosok nem felejtettek el kézilabdázni, nem az egyéni képességekkel volt a probléma, hanem a megbomlott csapategységgel, amin nem tudtak javítani. A jövőre vonatkozóan egy hosszú távú, hároméves koncepció alapján szeretnének építkezni.

- Ez az együttes a jelenlegi formájában is alkalmas a nagy célok elérésére. Az első év kulcsfontosságú lesz, megkezdődik a fiataljaink beépítése, amihez időre van szükségünk, ezért kérem a szurkolókat és a média képviselőit is, legyenek türelmesek a csapattal – mondta dr. Csík Zoltán.

A konkrét célokkal kapcsolatban a klubvezető kijelentette: a magyar bajnoki cím visszaszerzése nem cél, hanem kötelesség. A Magyar Kupában a címvédés, a Bajnokok Ligájában a minél jobb szereplés elérése a Veszprém célja.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója is önkritikusan értékelte a maguk mögött hagyott szezont.

- Az elmúlt évad nem a terveknek megfelelően sikerült, ami után mindenkinek le kell vonni a tanulságokat. Nekem is önkritikát kellett gyakorolnom, csalódott vagyok, de megtaláltam a hibáimat, amelyekből erőt és tapasztatalatot fogok meríteni. A klubvezetésnek szeretném megköszönni a további bizalmat – fogalmazott a pozíciójában maradó sportigazgató.

Nagy László közölte: a két, Veszprémhez szorosan kötődő szakemberrel 2+1 éves szerződést kötött a klub, a szakmai stáb változatlan felállásban dolgozik tovább.

- Momo (Momir Ilics) és Peti az elmúlt években az utánpótlásban dolgozott, tökéletesen ismerik a teljes játékosállományt. Az akadémiai rendszernek köszönhetően jelentős szerepet szánunk a fiataloknak. Az első évben az építkezés a cél, illetve a csapat szerkezetét is újra kell gondolni, ezen fogunk dolgozni, ami nagy kihívás lesz – hangsúlyozta Nagy László.

Momir Ilics: Nagyon büszke vagyok, hogy új projekt részese lehetek, nagy kihívás számomra Fotó: Penovác Károly/Napló

A játékoskeretet illetően a sportigazgató elmondta, a jobbszélső Dörnyei Borisz, a balátlövő Bodor Márk, a jobbátlövő Ilics Zorán és az irányító Lukács Péter csatlakozik a felnőtt kerethez. A távozó David Davis és a Dániába visszatérő Nikolaj Markussen mellett Vuko Borozan és Danyiil Siskarjov szerződését is felbontotta a Telekom. A következő két-három hétben még történhet változás a játékoskeretben, az érkezők és távozók oldalán egyaránt.

- Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy a klub edzője lehetek – fogalmazott Momir Ilics, a Telekom Veszprém leendő vezetőedzője.

- Nagyon büszke vagyok, hogy új projekt részese lehetek, nagy kihívás számomra. Egész életemben arra készültem, hogy játékospályafutásom után edzőként folytassam karrieremet. Amikor felkértek erre a pozícióra, azonnal elfogadtam, egy percet sem gondolkodtam rajta. Legfontosabb célunk a csapategység visszaállítása, a fiatalok beépítése, valamint hogy a szurkolókat újra magunk mellé állítsuk, mert tudom, játékosként is nagyon sokat segítettek nekem – foglalta össze Momir Ilics, az egykori veszprémi balátlövő.

Momir Ilics és Gulyás Péter. Tiszta vizet öntenek a pohárba? Fotó: Penovác Károly/Napló

Gulyás Péter, aki 25 éve a veszprémi kézilabdacsalád tagja, megköszönte a klub bizalmát, és minden erejével azon lesz, hogy munkájával tovább öregbíthesse a helyi kézilabda hírnevét.

– Jól ismerem az akadémiáról az említett négy játékost, akik a posztjukon Európa egyik legnagyobb tehetségei, reméljük, hogy minél jobban sikerül őket beépíteni a csapatba, és jó teljesítménnyel a felnőtt válogatottig juthatnak – fejezte ki jövőbeli reményét a klub eddigi utánpótlás szakmai igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!