Képviselői támogatás

2024.05.12. 11:00

Segítség a rászorulóknak

Gerstmár Ferenc, a veszprémi 2. választókerület önkormányzati képviselője szerint az önkormányzati feladatok sorában fontos helyen áll a szociális segítségnyújtás.

Veol.hu

Gerstmár Ferenc választókerületi keretéből maga is támogatja a segítségnyújtást

Fotó: veol.hu

A képviselő pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: a veszprémi önkormányzat 2023-2028 között érvényes helyi esélyegyenlőségi programjába javaslata alapján került be a menstruációs szegénységben élő nők támogatása. Gerstmár Ferenc szerint ugyanis "a higiéniai szegénység miatt a nők és lányok gyakran kimaradnak a munkából, illetve az iskolai órákon való részvételből a menstruáció időtartama alatt, mivel nem rendelkeznek anyagi forrással az egészségügyi betétek megvásárlásához."

Az intézkedéssel elérni kívánt cél szavai szerint ingyenesen biztosítani a szükséges tárgyi feltételeket a rászoruló nők és lányok részére a Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény közreműködésével. Választókerületi keretéből maga is támogatja a segítségnyújtást.

A képviselő szólt a Damjanich János utca 7-ben működő Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény ruhakuckójáról is. Itt fogadják az évszaknak megfelelő ruhaneműket, amelyeket minden héten egy meghatározott időpontban osztanak ki. Ehhez a tevékenységhez is nyújtott támogatást választókerületi keretéből, mégpedig a működéshez szükséges eszközök beszerzéséhez. A ruhakuckó legfontosabb funkciója a rászorulók segítése, de azzal, hogy a használt, még jó állapotú ruhák nem kerülnek kidobásra, a környezeti fenntarthatóság szempontja is érvényesül - hangsúlyozta Gerstmár Ferenc. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában