Közösségi finanszírozásúvá válhat a veszprémi klub?

Évet értékelt a férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjának hetedik helyén záró Hoya-Pannon Egyetem Veszprém csapata, ahol többek között az együttest működtető gazdasági társaság ügyvezetője, Naményi Miklós egy érdekes felvetésnek adott hangot.

B. Virág Rita

20210511 Veszprém Évzárót tartott a Hoya- Pannon Egyetem Veszprém kosárlabda csapata Madár András az év játékosa Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Baksa Szabolcs vezetőedző kezdte értékelőjét, aki elmondta, három profi játékossal és fiatalokkal felvértezve vágtak neki az évadnak, és nem sejtették, merre vezet majd az útjuk a Covid miatt.

– Döcögősen, két hét karanténnal indult a szezon, majd egyre jobb teljesítményt nyújtottunk. A tizenhárom rivális közül tizenkettőt legalább egyszer le tudtunk győzni, csak az alapszakasz győztes Nyíregyháza ellen nem volt sikerélményünk. Próbáltuk kihozni mindenkiből a maximumot. A csapatkohézió nagyon erős volt, ennek több váratlan sikert is köszönhetünk, hiszen a győzni akarás mindent felülírt. Nem tudom, a négy közé jutás irreális cél volt-e, szerettem volna éremért játszani, sajnos nem sikerült. Örülök, hogy az utolsó meccsünkön voltak nézők és végre a fiúk megkapták a nekik járó tapsot – összegzett.

Naményi Miklós kifejtette, nincs is annál lélektelenebb, mint üres lelátók előtt játszani. Az ügyvezető elégedetten szólt az elért hetedik helyezésről.

– Mindenki tudja, hogy a sport nincs könnyű helyzetben, a Covid alaposan megnehezítette a vezetők dolgát. Szeretnénk kiiktatni a bizonytalanságot, a kiszolgáltatottságot a klubunk életében, ezért az amerikai foci mintájára, közösségi finanszírozású egyesületet szeretnék. Ez egy kísérlet, hogy vajon mekkora erő áll mögöttünk a városban. Bízunk benne, hogy sok kicsivel többre jutunk – magyarázta. A jövőt firtató kérdésre azt válaszolta, nem tudja, kivel tudnak hosszabbítani, a szerződések május 31-ig szólnak.

Az évzárón kiosztották az idény legjobbjainak járó elismeréseket. Az U20-asoknál Glatz Soma, az U23-asoknál Orgona Gergő, a felnőtteknél Madár András kapta az emlékplakettet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!