kosárlabda

2021.03.08. 12:52

Bent vannak a rájátszásban a veszprémiek

Visszavágott a Vasasnak a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém csapata a kosárlabda NB I/B piros csoportjában, és újra már csak egy siker választja el a dobogótól.

B. Virág Rita

A Hoya (a labdával Szücs) fontos sikert könyvelhetett el a hétvégén

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Veszprém-Vasas 89-74 (21-19, 19-23, 24-23, 25-9)

Veszprém, zárt kapus mérkőzés. V.: Radnóti, Reisz, Csák. Hoya-Pannon Egyetem Veszprém: Szücs 13/9, Madár 30/12, Orgona 7, Szabó 18/12, Dukic 5/3. Csere: Birkás, Futó 16, Gaál. Edző: Baksa Szabolcs.

Vasas: Moravcsik 8/3, Medve 16/6, Boros 10/3, Krasovec 6, Keleföldi 13/3. Csere: Radics 6, Farkas 10, Barócsi 3, Debreceni 2, Sólyom. Edző: Faragó Péter.

Fontos találkozó várt a veszprémiekre, hiszen a rájátszás szempontjából muszáj lett volna két vállra fektetni a jelenleg harmadik helyen álló Vasast. Három hete a fővárosiak 93-68-ra legyőzték a bakonyiakat. A hazaiaknál Sipos Mátyás kisebb sérülés miatt kihagyta a találkozót.

Szorosan indult a találkozó, a Veszprém ugyan rendre vezetett (8-6, 14-11), ám a Vasas újra és újra egyenlített. A negyed végén minimális előnnyel vezetett a Hoya.

Farkas triplájával fordított a Vasas, ám Madár büntetőivel máris egyenlő volt az állás (26-26). Remek labdaszerzésekkel 35-31-re meglépett a Veszprém, a vendégek azonnal időt kértek. Kelenföldi vezérletével megint a Vasasnál volt az előny (41-42), ám a félidő végén egy ponttal a Hoya vezetett (43-42).

Továbbra is nagy volt a küzdelem, fej, fej mellett haladtak a csapatok, de 48-48 után a Veszprém zsinórban nyolc pontot szerzett, ami megakasztotta a fővárosiakat (56-48). Ez sorsfordító pillanat volt, majd Futó három pontjával már 59-48 állt a kijelzőn. Barócsi és Medve hozta közelebb a csapatát (59-54), sőt Moravcsik triplája után újra kiélezett lett a csata (61-59). Madár szerzett egy perc alatt hét pontot, a túloldalon Kelenföldi volt sikeres a palánk alatt (67-65).

A Hoya (a labdával Szücs) fontos sikert könyvelhetett el a hétvégén

Futó pontjai után Szabó hármasát jegyezhettük fel (74-67), és újra kinyílt az olló. A Veszprém remekül védekezett, és a játékosok egymást hajszolták bele a szebbnél szebb megoldásokba. Orgona, Szücs és Szabó is hozzátette a magáét. A Hoya végül nagy csatában, de megérdemelten nyerte meg a rangadót.

Baksa Szabolcs: – Négy szempontból volt nagyon fontos ez a mai győzelem a számunkra. Az első, hogy a múltkori két, illetve a Vasas elleni nagyarányú vereség után megmutattuk, hogy fel tudunk állni, és bármelyik csapatot meg tudjuk verni a bajnokságban. A második, az Orgona Gergő visszatérése. Dukic kiesésével bukott a rotációs tervem, Gergő nem tudott annyit pihenni, mint amennyit szerettem volna, de ezt is megoldottuk. A harmadik, hogy ha minden igaz, akkor ezzel a győzelemmel matematikailag is bent vagyunk a playoffban. Ettől függetlenül ugyanúgy küzdünk tovább. A negyedik pedig egy személyes ok, ma ünnepli édesapám a születésnapját, aki külföldön él, és még soha nem láthatott élőben vezetőedzőként meccselni. Ezt a győzelmet neki ajánlanám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!