Győztes formában

2021.03.20. 07:00

A Balatonfüredi KSE vasárnap az Egert fogadja

Sok idő nincs a pihenésre: a Balatonfüredi KSE a szerdai mérkőzését követően vasárnap máris folytatja szereplését a férfi kézilabda-élvonalban.

Horváth Gábor

György László edző kiemelte: fontos, hogy összeálljon a BKSE védekezése

Fotó: Penovác Károly/Napló

A BKSE vasárnap (18.00) az Egert fogadja, ez lesz a csapat tizedik meccse 2021-ben. A mérleg: kilenc győzelem, egy vereség. Utóbbi a jóval esélyesebb Szeged elleni találkozón történt, így mondhatjuk, hogy egészen kiválóan sikerült az évkezdet a füredieknek.

A Balaton-parti alakulat szerdán azt a Budakalászt fektette két vállra, amely szintén remek formában érkezett a Balaton Szabadidő Központba. Szöllősi Balázsék – ahogyan az utóbbi időben a legtöbb szereplésükön – domináltak, és összességében nagyon magabiztosan nyertek. A végeredmény ugyan 28-26 lett, de a házigazda már héttel is vezetett, csak a végére kiengedett.

- Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Jól jött, hogy az első félidő végén eredményes periódust produkáltunk, és a szünet után is jól ment a csapatnak. A végén fejben kicsit lazábbak voltunk és nem tudtuk tartani az előnyt. Ennek nincs nagy jelentősége, hiszen a győzelem a fontos. Ugyanakkor felhívtuk a játékosok figyelmét arra: fontos végigkoncentrálni egy találkozót, mert lehet, hogy legközelebb a végjáték dönt – nyilatkozta lapunknak György László, a BKSE szakvezetője.

Kiváló formában van az Eger is, amelynek hasonlóan sűrű az idei menetrendje. A hevesiek szintén a tizedik találkozójukra készülnek ebben az évben, és csak a Ferencváros, a Budakalász, valamint a Telekom Veszprém tudta megverni őket. Tóth Edmond alakulata szerdán nem kis meglepetésre jobbnak bizonyult a Tatabányánál, ám előtte is akadtak figyelemre méltó eredményei, ilyen például a Csurgó két vállra fektetése, vagy a Veszprémi KKFT otthonában aratott egygólos siker.

György László edző kiemelte: fontos, hogy összeálljon a BKSE védekezése Fotó: Penovác Károly/Napló

– Az Eger eredményei tekintélyt parancsolóak, igazi rangadót vívunk velük. Nagy titkok nincsenek, becsülettel felkészülünk abból, ami várható. Fontos, hogy a védekezésünk szilárd legyen, ha ez megvalósul, és Bősz Dani hozza a jó formáját a kapuban, megszerezhetjük a pontokat. De: nem lesz egyszerű dolgunk – fogalmazott György László, aki hozzátette: a nagy menetelés sokat kivesz a csapatból, a szakvezetés feladata az is, hogy ebből a tompaságból kilendítse a játékosokat.

– Nagyon nehéz úgy, hogy szinte edzések nincsenek, csak meccsek. Ez az időszak a fiatalok fejlődése szempontjából rendkívül hátrányos – tette hozzá szomorúsággal, bosszúsággal a szakember, aki Andó Arián, Pulay Gábor, valamint Kőhegyi Ákos szolgálataira egyelőre nem számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!