rapid online sakkolimpia

2020.08.17. 15:24

A legjobbak közé jutottak

Az ajkai Gaál Zsókával a soraiban jutott tovább a magyar válogatott a rapid online sakkolimpián, ahol augusztus 21. és 23. között negyven csapat részvételével folytatódik a küzdelem.

Horváth Gábor

Az ajkai Gaál Zsóka mindennapjai továbbra is a sakk körül forognak

Fotó: Horváth Gábor/Napló

A magyar sakk válogatott csoportelsőként végzett a rapid online sakkolimpia divízió 2-es szakaszában, s ezzel kvalifikálta magát a rangos megmérettetés következő körébe.

A mieink nyolc győzelemmel és egy vereséggel zárva jutottak a legjobbak közé. A csapat Angliát, Argentínát, Kolumbiát, Ecuadort, Mexikót, Bolíviát, Costa Ricát, Montenegrót és Skóciát előzte meg csoportjában.

A magyar válogatott legjobb pontszerzője a 18 éves Kozák Ádám volt, aki mind a hat mérkőzését megnyerte.

Nagyon jól teljesített Gaál Zsóka is, a 13 éves ajkai hölgy öt találkozóból négyet nyert, egyszer döntetlenre végzett.

Ami a folytatást illeti, a megmérettetés mezőnyét jelenleg negyven válogatott alkotja. A résztvevőket tízes csoportokba osztják majd, honnan az első három-három helyezett jut be az egyenes kieséses szakaszba. Folytatás augusztus 21-én.

A rapid online sakkolimpián minden mérkőzés hat táblán zajlik, 15 perces játékidővel és 5 másodperces lépésenkénti bónuszidővel. A csapatban két férfi, két női, és egy-egy U20-as lány és U20-as fiú játékos játszik majd minden fordulóban. A találkozókat a Helló Sakk twitch-csatornáján élőben lehet követni.

A magyar csapat tagjai, nők: Hoang Thanh Trang, Papp Petra, Gara Tícia , Gara Anita.

Férfiak: Gledura Benjamin, Erdős Viktor, Bánusz Tamás, Balog Imre.

U20 hölgyek: Gaál Zsóka, Demeter Dorina.

U20 fiúk: Kozák Ádám, Persányi Barnabás.

Szövetségi kapitány: Papp Gábor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában