Rajtol a bajnokság

2020.06.08. 07:00

Alsóörsön a Magyar Kupa-érmekért is játszanak

Június 20–21-én az alsóörsi tornával rajtol el az idei strandkézilabda-bajnokság. A koronavírus-járvány miatt az idei kiírásban öt fordulót követően rendezik meg az országos döntőt – tájékoztatta lapunkat Horváth Péter versenyigazgató.

B. Virág Rita

Minden évben nagy sikerrel rendezik meg a strandkézilabda-bajnokságot

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Jó hír, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) idén is meg tudja rendezni a strandkézilabda-bajnokságot. A koronavírus-járvány miatt azonban sokáig kérdésesnek tűnt, hogy le tudják-e bonyolítani a sorozatot.

– Az idei nyáron öt fordulóban tudunk lehetőséget biztosítani a csapatoknak a pontszerzésre, majd ezt követően a legjobb együttesek összemérhetik erejüket az országos döntőben, amit augusztus első hétvégéjére tervezünk – mondta el a Napló érdeklődésére Horváth Péter versenyigazgató. – A fináléban, amelynek helyszíne még kérdéses, a férfi és a női mezőny 10-10 legtöbb pontot szerző együttese vehet részt.

Horváth Péter hozzátette, az első bajnoki tornát Alsóörsön tartják meg, ez egyben a Magyar Kupa is, így ennek a versenynek másfélszeres a szorzója. A versenykiírás szerint mindkét nem első két helyezettje automatikusan, direkt kvalifikál az országos döntőbe. Abban az esetben, ha a Magyar Kupán legalább nyolc-nyolc csapat szerepel, a direktbe kvalifikálók száma 3-3 gárdára emelkedik.

Kiderült még, az idén számos, a koronavírus-járvány miatt meghozott szabályt is be kell tartania a szervezőknek.

– Kordonnal kell elkülönítenünk a nézőktől a játékteret, valamint a cserejátékosok, a technikai, valamint a hivatalos személyzet számára fenntartott területeket. Két gyalogőrre is szükség lesz, akik a rendezvény egészségügyi ellátását biztosítják. A gyalogőrök hivatásos mentőápolók, mentőtisztek vagy (mentő)orvosok lehetnek – magyarázta a versenyigazgató.

Minden évben nagy sikerrel rendezik meg a strandkézilabda-bajnokságot
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Megtudtuk még, nagyon sok csapat érdeklődött már a sorozat után, hiszen gyakorlatilag március közepe óta senki sem tudott játszani. Horváth Péter kiemelte, ők hetek óta készülődnek, szerveznek, hogy minél zökkenőmentesebben tudják lebonyolítani a tornákat. A sorozat Veszprém megyét is érinti, hiszen három fordulónak is megyei strandok adnak otthont.

A strandkézilabda-bajnokság programja: június 20–21. Alsóörs 1. forduló és Magyar Kupa, július 4–5. Agárd, 2. forduló, július 18–19. Balatonfüred, 3. forduló, július 25–26. Balatonakarattya, 4. forduló, augusztus 1–2. országos döntő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!