öt év vonult vissza

2020.04.16. 07:00

Fekete László visszatérne

Újra versenyezne Fekete László, hazánk egykori legerősebb embere, aki öt évvel ezelőtt vonult vissza. A Veszprém megyei Ősiből származó, 62 esztendős sportember szeretné megmutatni, hogy ebben a korban is lehet kiemelkedően teljesíteni a súlyok mellett.

Horváth Gábor

Hazánk leghíresebb erősportolója közel öt évvel ezelőtt jelentette be visszavonulását, Székesfehérváron emelgette utoljára a súlyokat nemzetközi megmérettetésen. Akkor azt nyilatkozta lapunknak, köszönettel tartozik szülőfalujának, Ősinek, ahonnan mintegy kétszázan érkeztek szurkolni búcsúversenyére.

Fekete László most a visszatérését jelentette be, legalábbis egy nívós búcsúviadal erejéig.

A szenior erős ember egy komoly nemzetközi viadalt szeretne tető alá hozni, egy­előre nem tudni, hogy mikor. A verseny szervezése és időpontja nyilván attól függ, hogy miként alakulnak a koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedések.

Fekete László az 1980-as években kezdte versenyzői karrierjét az erősportolók között, hosszú ideig viselte a Magyarország legerősebb embere címet.

Nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket ért el, például 1992-ben Európa legerősebb embere lett.

A sportember – akinek a fiai követték pályafutását – 2006-ban megalakította a Natúr Erős Emberek Szövetségét, amelynek keretében számos versenyt rendezett, többek között a várpalotai sportcsarnokban is többször emelgette a súlyokat a nemzetközi mezőny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!