nagyot csatáztak, de alulmaradtak

2019.09.30. 21:10

Utolsó percben kapott góllal veszített a Veszprém

Szerencsétlen vereséget szenvedett a futsal NB I-ben hétfőn este a Veszprém, amely egy utolsó percben kapott góllal maradt alul az ország egyik legjobb csapatával szemben.

Horváth Gábor

20190930 Veszprém bajnoki futsal mérkőzés 1. Futsal Club Veszprém (fehér) - Haladás VSE (zöld) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

1. FCV-Haladás 0-1 (0-0)

Veszprém, 600 néző. V.: Zimonyi, Kiss, Apkó. 1. Futsal Club Veszprém: Klcsó – Tatai, Tar, Komáromi, Boromisza. Csere: Schmidmajer, Spandler, Miklós, Tama, Gyurcsányi, Bognár, Bencsik Á., Bencsik R. Edző: Frank Tamás. Haladás: Alasztics – Simon, Moura, Gerencsér, Vidák. Csere: Homlok, Sásdi, Melo, Hajmási, Horváth, Sipos, Dróth, Vas, Luis Garcia. Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez.

A három sikerrel és egy vereséggel álló Haladást fogadta az ötödik fordulóban a sereghajtó Veszprém, amely még nem szerzett pontot ebben az idényben. A két csapat az elmúlt években számos nagy derbit játszott egymással, s most is rendkívül koncentráltan léptek pályára a felek.

Feszes védekezés, pontatlan támadójáték – ez jellemezte a mérkőzést, legfeljebb egy-két kósza vendéglövést jelentett kisebb veszélyt.

A játékrész második fele kicsit eseménydúsabb volt. Gerencsér került váratlanul ziccerbe, ám Klcsó kiválóan zárta a szöget. Nem sokkal később Vas döngette meg a hazai kapufát.

Többet volt a szombathelyieknél a labda, ám a hazaiakhoz hasonlóan ők is inkább a biztonságra törekedtek.

A hajrában Klcsó volt ismét a helyén, Dróth próbálkozását védte a bakonyiak hálóőre.

Pörgősen indult a második játékrész, mindkét oldalon hevesebb akciók futottak, mint a szünet előtt.

Klcsó továbbra is remek formában védte a hazai kaput. Az 1. FCV játéka egyébként feljavult, harcosan, lendületesen futsaloztak Tataiék, akik egyre veszélyesebbek voltak.

Dróth bombázott távolról, Klcsó védett, a másik oldalon Tatai szerzett erőszakosan labdát, lövése azonban kipattant a kapufáról.

Ebben a periódusban jobb volt ellenfelénél a Veszprém, persze a remek játékosállománnyal rendelkező Haladást továbbra sem szabadott leírni.

Tizenkét perccel a vége előtt Moura cselezett szépen, Klcsó volt a helyén. A folytatásban Dróthot először a bakonyiak hálóőre, majd a kapufa akadályozta meg a gólszerzésben.

Zajlottak az események, Gyurcsányi helyzeténél a gólvonalról mentettek a szombathelyiek.

A 33. percben Tatai eresztett meg egy életerős löketet, aztán Klcsó mutatta meg ismét, hogy remekül tud kirobbani kapujából. Simic veszélyeztetett kétszer is, a másik oldalon Tar lövésénél pattantak fel a nézők.

Úgy tűnt, „aranygólig” játszanak a felek.

Négy perccel a vége előtt a vendégek öt a négy elleni játékra váltottak.

Nem sokkal később újra a hazai kapufát érintette a labda, miután az egyik lövés megpattant Bencsik Ádámon.

Aztán Dróth játszotta magát tisztára, lövése a kapufáról pattant ki.

Hősiesen védekezett a Veszprém, de végül nem sikerült kibírnia kapott gól nélkül az összecsapást a házigazdának. Kevesebb mint egy perccel a vége előtt Dróth spiccel vette célba a hazai kaput, és a játékszer a kapufát érintve jutott a hálóba, 40. perc: 0-1.

Balszerencsés vereséget szenvedett a Veszprém, amely – főleg a második félidőben – partiban volt vetélytársával, ám nem tudott a kapuba találni, míg a kockáztató, sokat próbálkozó Haladás egyszer megzörgette a hálót.

Frank Tamás: – Sajnos azt kell mondjam, sorsszerű, hogy az utolsó percben gólt kaptunk. Azt gondolom, hogy jó teljesítményt nyújtottunk, azzal együtt, hogy a Haladás irányította a játékot. Sajnálom a szurkolókat és a csapatot, ezúttal sem érdemeltünk vereséget.

Juan Ramon Calvo Rodriguez: – Kemény meccset játszottunk. Az első félidőben jobbak voltunk, mint a hazaiak, de nem sikerült kihasználni lehetőségeinket. A szünet után feljavult a Veszprém, de azt gondolom, hogy összességében megérdemelten szereztük meg a mai napon a győzelmet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!