komolyan vették

2018.08.02. 21:22

Túl a legjobb huszonnégy órás bringásversenyen

A hölgyek versenyét Hajtány Szilvi nyerte, míg a férfiak legjobbja Pintér Patrik lett a hét végén tizennyolcadik alkalommal megrendezett zánkai 24 órás mountain-váltóversenyen.

Juhász-Léhi István

A zánkai versenyen a vártnál kevesebb induló volt

– Az elmúlt 18 év legjobb versenye volt – értékelte a hétvégét fáradtan, de büszkén Harangvölgyi András, a verseny rendezője. – Mázlink volt az idővel is, hiszen a pénteki nagy zuhé után nem volt por, és nagyon jó minőségű lett a pálya. Izgalmas és jó hangulatú hétvégén vagyunk túl, ami nagyon fontos, hiszen az egész arról szól, hogy a bringások itt nem vívnak élet-halál harcot, ám mindenki komolyan vette a megmérettetést.

A zánkai versenyen a vártnál kevesebb induló volt Fotó: Juhász-Léhi István

A rendező beszélt arról is, hogy feltűnt egy tehetség a versenyen, a 17 esztendős Pintér Patrik személyében, aki megnyerte az egyéni versenyt. 350 kilométert, 83 kört tekert 24 óra alatt.

– Fontos és szemmel látható fejlődés a versenyen a sok gyerek és a családok – tudtuk meg. – Sokan versenyeztek együtt is, egy csapatban. Egy másik örvendetes dolog az úgynevezett céges csapatok megjelenése. Volt olyan cégvezető, aki szerint a legjobb csapatépítés az, ha nem raftingolni mennek, hanem bringáznak. Ennél a cégnél mindenki kapott egy-egy több százezer forintos kerékpárt, és gyakorlatilag egy kamionnal járják a világot.

Ami viszont talán némileg negatív volt Harangvölgyi András szerint, az a nevezők kevesebb száma. Ennek viszont több oka volt. Egyrészt a nagyatádi triatlonverseny, ahol sok korábbi 24 órás induló is rajthoz állt. Másrészt közeledik a Bükk Marathon, és persze nagyon sokan elmentek nyaralni is.

– Visszatesszük szeptember közepére a versenyt, hiszen láthatóan sokaknak nem jó a 24 órás futam időpontja – magyarázta, és kiemelte azt is, hogy nagyon jó partnerük az Erzsébet-tábor vezetése.

Fontos az is, hogy összesen nyolcan építették a pályát, és hozták össze a versenyt (is) régi barátokkal, akikkel immár két évtizede dolgoznak együtt, a kerékpársport szerelmeseiként.

– Én is levertem vagy 200 karót csütörtökön – tette hozzá mosolyogva a főrendező.

Kiderült: az idén rendeznek több versenyt, ám már készülnek egy különlegességgel. Szeretnének a tó bringás történetében először BÚÉK Balaton néven egy versenyt összehozni, amely „kis kör” lenne, és Balatonfüredről indulna január 5-én.

– Tervben van egy úgynevezett Balaton-felvidéki kalandkerékpáros turisztikai régió: olyan utakat jelölnénk ki erdészeti utakon, ahol szép helyeken lehetne járni – árulta el a rendező.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában