Veszprémi Úszó Klub

2018.05.08. 21:33

Ragyogóan teljesítettek az úszók

Negyven új egyéni csúcsot úsztak a Veszprémi Úszó Klub (VÚK) sportolói a Budapest Kupa második fordulójában a közelmúltban.

B. Virág Rita

A képen a Budapest Kupa két boldog érmese: Hegyháti Zoé és Bánó Viktória Fotó: Veszprémi Úszó Klub

A Tüske uszodában 36 egyesület 510 versenyzője állt rajtkőre, a VÚK 17 fővel képviseltette magát. A verseny erősségét mutatja, hogy néhány versenyszámban szinte a korosztályos bajnokságok döntősei gyűltek össze.

A veszprémiek ragyogóan szerepeltek, negyven új egyéni csúcsot értek el.

Balogh János edző tanítványai közül 200 gyorson Hegyháti Zoé és Mürkli Márton is ezüstérmet szerzett. Ezen kívül négy bronzérmet szereztek a VÚK-osok: Hegyháti Zoé 50 gyorson és 200 háton, Hegyháti Csenge 50 gyorson, Bánó Viktória 200 háton állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

A VÚK az egyesületi pontversenyben így az előkelő nyolcadik helyet szerez-te meg. Ezzel egy időben a veszprémiek egy másik csoportja Pápán, az Úszósuli körverseny harmadik fordulójában tempózott. A mintegy 300 résztvevőt felvonultató erő-próbán 31-en képviselték a VÚK-ot és igyekeztek tudásuk legjavát nyújtani. Összesen hét arany-, egy ezüst- és öt bronzérmet gyűjtöttek a veszprémiek, amely a csapatverseny hatodik helyét jelentette számukra. Edzőik, Hudi Zsanett, Czaunné Kőrösi Edina és Vallainé Klespitz Erika is rendkívül elégedettek voltak tanítványaik teljesítményével.

A képen a Budapest Kupa két boldog érmese: Hegyháti Zoé és Bánó Viktória Fotó: Veszprémi Úszó Klub

Aranyérmesek: Kovács-Pimper Gergő (25 gyors, 25 hát), Kalmár Bence (50 hát), Bokrossy Balázs (50 gyors, 50 hát, 50 mell, 100 vegyes).

Ezüstérmes: Presits Janka (50 hát).

Bronzérmesek: Presits Igor (25 gyors, 25 hát), Horváth Bianka (50 gyors, 50 hát), Kovács Botond (50 gyors).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!