Labdarúgás

2017.10.28. 20:18

Megye I: Az Úrkút nyerte a forduló rangadóját

Megyei körkép Hazai győzelmet hozott a fordulója rangadó az úrkút és a Tihany között az MTD Hungária labdarúgó megyei I. osztályban.

B. Virág Rita

Fotó: Szakony Attila

Peremarton SC Berhida-Balatonalmádi SE

3:3 (1:1)

Berhida, 55 néző. Jv.: Holczbauer F. Peremarton SC Berhida: Varga R. – Szabó B., Szabó Z., Nagy Cs. (Ferencz), Gulyás (Barthalos), Dufek, András Sz., András N., Csejtei, Bereczky, Kerekes. Edző: Saáry Zoltán.

Balatonalmádi SE: Nácsa M. – Nácsa B., Horváth P., Varga P., Mogyorósi, Stiger, Straub, Zömbik D., Hencz (Dani), Blaski, Burcsik. Edző: Kozma Csaba.

Gólszerzők: Csejtei (2), Dufek, ill. Burcsik, Varga P., Zömbik D.

Sok taktikai szabálytalansággal tűzdelt, harcos, férfias, de alacsony színvonalú mérkőzésen osztozkodtak a pontokon a felek. A hazaiak részéről egy meg nem adott büntetőt kértek számon, a vendégek részéről pedig a kemény belépőket vitatták a játékvezetőnél a résztvevők. Ha az egyéni hibákat kijavítja a hazai együttes, jobb eredményeket érhetek el.

Jók.: András N., Dufek, Csejtei, ill. Burcsik, Varga P., Horváth P.

Tudósított: Bereczky Zoltán.

Balatonfüred-Péti MTE

6:0 (0:0)

Balatonfüred. Jv.: Magyar Á. Balatonfüredi FC: Fogarasi – Emperger, Grecsó, Reznyák (Mátó), Imre, Rápó (Szabó P.), Sowunmi Babatunde, Tóth G., Kós, Krén (Mátyás), Udvardi M. (Tóth L.). Edző: Beszédes Sándor.

Péti MTE: Gáti – Gyurcsek, Müller, Oláh, Nagy M. (Jónás), Kun, Győry (Horváth T.), Schieder, Fenyvesi, Benke (Fazekas), Bálint.

Gólszerzők: Szabó P. (3), Mátó, Grecsó, Sowunmi Babatunde.

Úrkút SK-Tihanyi FC

2:1 (0:1)

Úrkút, 280 néző. Jv.: Hegedüs M. Úrkút SK: Zsigmond – Lang, Új, Szabó L., Korpos, Tróbert, Kuti, Kádár, Haman (Márton), Keller (Sáringer), Takács. Edző: Garai Péter.

Tihanyi Fc: Sárdi – Dévényi, Kovács Á. (Benedek), Németh K., Nemes, Gál, László, Kovácsfi (Csik), Károlyi (Varga Gy.), Pass, Erőss. Edző: Lukács István.

Gólszerzők: Korpos, Szabó L., ill. Gál.

Kiállítva: Gál (85., Tihanyi FC).

280 néző

Szépszámú közönség előtt rendezték meg a forduló rangadóját, ahol rögtön a kezdés után a hazai csapat ragadta magához a kezdeményezést és a 3. percben Sadjo beadása után Tróbert került ziccerbe, de hat méterről a kapu mellé helyezett. Majd ismét a kameruni légiós beadása következett, Keller érkezett, ám Sárdi óriási bravúrral védett.

A félidő közepére állandósult az Úrkút fölénye, a Tihany leginkább a védekezéssel volt elfoglalva, előbb Korpos előtt adódott nagy helyzet, majd Lang beadásszerű lövése után ismét a vendégek kapusának kellett nyújtózkodnia.

Aztán jött a hazai sokk: az addig nem sokat mutató tihanyiak az első valamirevaló támadásuk után megszereztek a vezetést – egy rossz hazai váltás után Pass adott jó labdát az üresbe futó Gállnak, aki 10 méterről az elvetődő Zsigmond mellett, a rövid sarokba lőtt, 0:1.

A második félidőre aztán egy harcosabb Úrkút futott ki a pályára. A hazaiak teljesen beszorították a Balaton-partiakat, s az 51. percben Sadjo baloldali szögletét Szabó fejelte a tihanyi kapuba, 1:1.

Továbbra is a hazaiak támadtak, a vendégek beszorultak a kapujuk elé, a 61, percben ismét Sadjo ívelt be egy szögletet és a kapu előtt a lecsorgó labdát Korpos vágta a léc alá, 2:1.

A tihanyi csapat feljebb tolta a védekezését a gól után, azonban igazi gólszerzési lehetőséget nem tudott kialakítani. A hazaiak Szabó vezérletével nagyszerűen védekeztek és veszélyes kontrákat vezettek, előbb Korpos, majd Kádár lőhetett volna gólt, de az eredmény már nem változott.

Összességében a nagy mezőny fölényben játszó hazaiak a helyzetek alapján megérdemelt győzelmet arattak a forduló rangadóján.

Jók: az egész Úrkút, Szabó Levente, a mezőny legjobbja, ill. Sárdi.

Garai Péter: – Megérdemelt a győzelmünk rengeteg helyzetünk volt ismét.

Lukács István : – A hazaiak többet tettek a győzelemért, tejesen megérdemelten nyertek.

Tudósított: Vágfalvi Norbert.

Várpalotai BSK-Devecser SE

6:1 (2:0)

Várpalota, 40 néző. Jv.: Mátéffy R. Várpalotai BSK: Közép (Bálint) – Horváth R., Hulka (Borbély), Kalapács, Borbás, Bogdán (Mária), Szabó G., Balogh Á. (Lujber), Lukács, Csapó (Zsupek D.), Kustán. Edző: Pencz Norbert.

Devecser SE: Csepregi – Király, Szente (Horváth G.), Németh A., Németh P., Szélessy, Paksai (Szakonyi), Cserna, Csicsics (Tisonyai), Illés M., Illés N. Edző: Cserna Róbert.

Gólszerzők: Bogdán (2), Kustán, Zsupek D., Szabó G., Kalapács, ill. Szakonyi.

Két gyors goóllal tudatta ellenfelével a Palota, hogy nem ad esélyt a jól küzdő Devecsernek. A jól futballozó Várpalota megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Jók: egész Várpalota, ill. senki.

Tudósított: Lujber Péter.

Ajka Kristály-Fűzfői AK

3:1 (2:0)

Ajka. Jv.: Horváth P. Ajka Kristály SE: Szalai – Móger (Sipos), Hauser R., Primusz, Ménes, Hauser T. (Bencsik), Szedlacsek (Szarka), Horváth L. (Üveges), Szabó Z., Mészáros (Vizkelety), Kungl. Edző: Sipos Tamás.

Fűzfői AK: Radnai – Kovács K., Szalai, Balatoni, Humli, Kardos (Heidinger), Nyári, Pál, Szabó P., Schneider (László), Auerbach. Edző: Horváth Ferenc.

Gólszerzők: Vizkelety, Szedlacsek, Balatoni (öngól), ill. Heidinger.

Két jól felkészített csapat, színvonalas mérkőzését láthatták a kilátogatók. A hazaiak hamar vezetéshez jutottak. A menteni akaró vendégvédő öngóljának köszönhetően. A hazaiak több veszélyes helyzetet is kidolgoztak, amelyek egyikéből Szedlacsek fejelt védhetetlenül a kapuba. A lelkes vendégek a második félidőben már több veszélyt jelentettek a kapura, és szerencsés góllal szépítettek: egy távoli lövés a kint álló kapus mögött hullott a hálóba. Cserékkel erősített a Kristály, gyors akció végén Vízkelety sakk-matt helyzetben vágta a labdát a kapuba.

Jók: Szedlacsek, a mezőny legjobbja, Hauser R., Primusz, Horváth, Szabó, Kungl, ill. Pál, Schneider, Auerbach.

Tudósított: Havasfalvi Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!