A Balaton fagylaltja

2024.05.10. 18:21

Balatongyöröki a legjobb balatoni fagyi, vármegyénkből ketten különdíjat kaptak

A balatongyöröki Promenád Kávéház fügés, karamellás diófagylaltja került ki győztesen a Balaton fagylaltja versenyen, amit a Balatoni Turizmus Szövetség rendezett Siófokról elindulva, a Szigliget hajón pénteken.

Kovács Erika

Bőség Balatonfüreden. Bőven lehet választani a különböző fagylaltokból a Balatonnál

Fotó: Kovács Erika / Napló

Veszprém vármegyéből a veszprémi Füge Fagyiudvar és Kávézó, valamint a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó különdíjat kapott. Márton Sándor, a balatonfüredi fagylaltozó tulajdonosa megkeresésünkre elmondta, Fűszeres nyári este nevű fagylaltot készített el, mely egy meggysorbet-fagylalt. Ehhez összeállított a helyi Gyukli Pincészet bio kékfrankosából egy vörösborkivonatot. Mindezt fűszerezte csillagánizzsal, fahéjjal, szegfűszeggel és gyömbérrel, majd meggysorbet ízesítéssel, vörösboros kivonattal. Készített hozzá egy meggyzselét, amivel rétegezte a fagylaltot.

A másik édesség, amivel indult a versenyen, a Dörgicsei mandulás nevet kapta, ami egy nagyon finom mandulakrémfagylalt. Ehhez a mandulát egy dörgicsei birtokról szerezték be, amit megpirítottak, majd mandulapasztát készíttetek belőle és ezzel ízesítették a krémfagylaltot. Ehhez összeállítottak kandírozott narancslekvárt is, mellyel rétegezték a mandulát és végül ehhez sütöttek egy finom mandulás ropogóst. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában