Illatok

2 órája

Parfümőr volt a füredi villa vendége

Parfümőr, aki Dél-Franciaországban él. A tihanyi Nyárádi Natália parfümőr Bánki Magdolna fül-orr-gégész szakorvos festménykiállítása apropóján beszélt színek és illatok kapcsolatáról a balatonfüredi Huray-villában.

Kovács Erika

A parfümőr elmondta, ezer szállal kapcsolódnak egymáshoz színek és illatok. 

Parfümőr Nyárádi Natália illatok és színek hangulatáról beszélt
Nyárádi Natália parfümőr az illatok és színek hangulatáról beszélt
Fotó: Fülöp Ildikó

A parfümőr először olyan parfümöt készített, amit a zöld tea, annak színe, illetve a teázás hangulata ihletett. Nyárádi Natália büszke rá, hogy a franciaországi Grasse városában, a parfümvilág fővárosában szerzett diplomát, és ma is a nyugat-európai országban él. Az illatok világa gyerekkorától kezdve érdekelte, amit a nemesvámosi Waldorf iskolában szerzett művészeti élményei tovább erősítettek, és elhatározásában is ottani tapasztalatai döntöttek. 

Bánki Magdolna fül-orr-gégész szakorvos a festményei hangulatáról, színeiről beszélt, amelyekhez Natália helyben elkészítette a látvány által inspirált illatot, amit aztán a közönség is megillatolhatott, ily módon mélyedhetett el mindenki a színek és illatok különleges összefüggéseiben. A közönség soraiban ott ültek Natália szülei, Hollán Éva és Nyárádi Zsolt, a tihanyi Illatok Háza vezetői, ahol a félsziget ikonikus növénye, a levendula múltját, jelenét mutatják be a növény meghonosítója, a világhírű Bittera Gyula emlékének felidézésével. Azt mondták, büszkék arra, hogy gyermekük az illatok világában él, mert a különféle parfümök elkészítésekor a kreativitásnak csak a csillagos ég szabhat határt. A mostani esemény is jelzi, a képek, a hangulatok micsoda kitűnő illatok elkészítésére inspirálhatják a parfümőrt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában