Jóra való buzgóság

2 órája

Börtönből a színpadra

Börtön után színpad. Jóra való buzgóság címmel színvonalas, tanulságos és vidám hangulatú előadást tartottak a veszprémi börtön lakói.

Kovács Erika

A börtön előadás közösség- és embert formáló erejét méltatta Kovács Mihály ezredes, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) fogvatartási ügyek szolgálatának szolgálatvezetője, Porubszky Szabolcs ezredes, tanácsos, a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet (VVBVI) parancsnoka, Suszter Tamás ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság (VVRF) bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese, Muraközy Erzsébet őrnagy, a VVBVI vezető reintegrációs tisztje, valamint Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművész. Utóbbi vezetésével tanulták meg a fogvatartottak a szöveget, illetve adták elő a színdarabot. 

Börtön lakók tartottak színi előadást
A veszprémi börtön lakói tartottak színi előadást
Fotó: Kovács Erika 

Börtön után színpad

Jóra való buzgóság című előadást a BVOP által a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsához benyújtott, A szervezeti reformok és a művészetterápia kibontakozása című sikeres pályázat keretében állították színpadra, a Hét erény – erények a modern művészetben című projekt részeként. A színdarab szerzői és szereplői a szabadságvesztésüket a veszprémi büntetés-végrehajtási intézetben töltő fogvatartottak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában