Közösség összehozó erő

2 órája

A közös alkotás közelebb hozta egymáshoz az embereket

Kézműves nyílt napot tartott a fogyatékossággal élőket és megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Molnár Gábor Műhely Alapítvány az Ajka Padragkút városrészében működő telephelyén.

Tisler Anna

Hagyomány, hogy az alapítványnál október végén egy péntek délután kinyitják kapuikat az érdeklődők előtt. Idén október 25-én várták a látogatókat. A kellemes őszi délutánon az udvaron kezdődött a program a Hangadók zenekar koncertjével. Pallagi Attila zenekarvezető és Zemán János mellett fellépett Beck Judit is, aki a szeptemberi Esélyegyenlőségi napon mutatkozott be a csapattal. Az egyik számban közreműködött Csényi Tímea.

A Hangadók és Beck Judit műsorral köszöntötte az érdeklődőket
Fotó: Gyarmati László

A megjelenteket Lovas Irén, az alapítvány intézményvezetője köszöntötte, aki úgy fogalmazott, hogy a kézműves nyílt napon egyszerre éljük az állandóság nyugalmát a kreatív változatosság izgalmával. Hozzátette: a magunkkal való viszonyban is ugyanennyire fontos az állandóság és az új nézőpont.

- Fontos, hogy rá tudjunk csodálkozni újra meg újra a létezésünkre, a fájdalomra és az örömre is. Mindig maradjon bennünk érdeklődés önmagunk felé. Megérteni magunkat, és összekapcsolni minden új elemet a létezésünk egységével. Ahhoz, hogy másokhoz tudjunk kapcsolódni, érdemes megérteni önmagunkat, és együttérezni magunkkal - hangsúlyozta Lovas Irén.

Közös alkotás az alapítványnál
Fotó: Gyarmati László

Az alapítvány munkatársai pogácsával, saját készítésű mézeskaláccsal, levendulás-citromos mézeskaláccsal, valamint levendulaszörppel kínálták a vendégeket. Az épületben karácsonyi díszt és karkötőt készíthettek a résztvevők. A délutánra ellátogattak az Egészségügyi Nyugdíjas Klub tagjai is, akik rendszeresen látogatják az intézményt. A programon részt vettek a dolgozók családtagjai, barátai és számos érdeklődő a város minden részéről. A közös élmények, az alkotás közelebb hozta egymáshoz az embereket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában