Helyi kultúra

2024.09.16. 19:00

Kutatók új felfedezései a Magas-Bakonyban

A Kutatók Éjszakája országos programsorozatához csatlakozva a zirci Bakonyi Természettudományi Múzeumban szeptember 27-én, pénteken 18 órától Zirc környékének természeti értékeiről lesz szó az újabb kutatások tükrében.

Rimányi Zita

A zirci elkerülő út és az új nagyfeszültségű vezeték megépítése kapcsán a kutatók a nyomvonalakba eső vidéket vették górcső alá. Ezeken a részeken zömmel legelőket, művelt területeket találunk. Ennek ellenére, különösen a patakparti égeresekben, számos természeti értéket sikerült kimutatni. Tovább folytak a vizsgálatok a ciszterci arborétumban és a kettőstó környékén is. A gerinces állatok rendszeres természetvédelmi vizsgálatai során szintén új eredményekkel gazdagodtak a szakemberek. A múzeum kutatói a botanikai, a gerinces zoológiai és a rovartani eredményekkel ismertetik meg az érdeklődőket az idei Kutatók Éjszakájára szánt programjukon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában