Programajánló

2 órája

A reformkortól az űrig – színes programok a Balatonnál

Az utolsó szeptemberi hétvégén a múltba csöppenhetünk, az űrbe utazhatunk, hódolhatunk gasztronómiai örömöknek és élvezhetünk zenei programokat is.

Keszey Ágnes

Megelevenedik a reformkor

Kosztümös felvonulás, divat, hagyományok, zene, tánc: a reformkorban érezhetjük magunkat hétvégén Balatonfüreden. A Romantikus Reformkor Fesztivál leglátványosabb programja szombaton 13.00 órakor kezdődik: a Reformkori Hagyományőrzők Társasága díszes fogatokkal, huszárokkal, zenészekkel, más településekről érkezett hagyományőrző csoportokkal felvonulásra indul a Szent István tértől a Balaton-partig. A Tagore sétányon szombaton és vasárnap koncertek, kulturális bemutatók és gyermekprogramok várják a közönséget. 

nl0924romantikusfured4
Fotó: Nagy Lajos/archív

Barátság, hecc, pisztráng

A tapolcai Malom-tó partján péntektől vasárnapig tart a Pisztráng- és Borfesztivál. Itt „megtalálják a meghitt sarkokat a szerelmesek, koccinthatnak önfeledten a barátok és vidáman játszhatnak a gyerekek is. Tizenöt borospavilon, a tapolcai haltelepről frissen szervírozott és többféle változatban elkészített pisztrángok, valamint 20 koncert gondoskodik arról, hogy csak aludni menjünk haza este" – ajánlják az eseményt a szervezők. 

Virtuális űrutazás ballonnal a csillagokig

Szombaton 18 órakor  a balatonszőlősi közösségi ház ad otthont az eseménynek, melyen a Bakonyi Csillagászati Egyesület jóvoltából virtuális űrsétát tehetünk. Ivanics Ferenc VR bemutatóval színesített előadásán az érdeklődők megismerkedhetnek az Űrbatyu II küldetésének legizgalmasabb részleteivel, miközben sok érdekességet tudhatnak meg bolygónk légköréről és a közeli világűrről is. Az előadás előtt 16.30-tól kézműves alkotásra és tésztapartira invitálják az érdeklődőket.

Kapcsolatépítés,  tudásátadás, közösségépítés

Női vezetők, sztereotípiák, kihívások, változások és motivációk, a modern nő dilemmái – ezek a fő témai a BENT Szakmai Közösség EmpowerHER Balaton üzleti konferenciájának. Balatonalmádiban a Vörösberény Kolostor és Kerényi Imre Kult-Magtár ad otthon a szombaton és vasárnap zajló konferenciának, melyen előadások és workshopok teremtenek lehetőséget női vállalkozóknak és vezetőknek, hogy szakmai kapcsolatokat építsenek, fejlesszék készségeiket és megismerjék a vállalkozói lét megannyi kihívását és sikerét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában