Micsoda éjszaka volt!

2024.08.04. 14:14

Tömeg, különleges muzsika a Paloznaki Jazzpiknik záróestjén

Hatalmas tömeg, telt ház volt a Paloznaki Jazzpiknik zárónapján, augusztus 3-án este is, amikor különleges zenei csemegékkel lepték meg a szervezők a megjelenteket.

Kovács Erika

 A különleges estet három funkdíva, a DrGEB & NoSha nyitotta. A legelitebb budapesti szórakozóhelyeken is rendszeresen fllépő DrGEB bulis alapjait megfűszerezte két fúvós hölgy játéka: Varga Nóra (harsona) és Erdei Sára (szaxofon) közreműködésével egy vadonatúj és különleges produkcióval indult a szombati nap. Utánuk a holland Son Mieux táncoltatta meg a piknikezőket.

Skye Edwards, a Morcheeba brit zenekar énekesnője az együttes koncertjén a 12. Paloznaki Jazzpiknik harmadik napján, augusztus 3-án
Skye Edwards, a Morcheeba brit zenekar énekesnője az együttes koncertjén a 12. Paloznaki Jazzpiknik harmadik napján, augusztus 3-án
Fotó: MTI/Mónus Márton

 A popformáció filozófiája szerint olyan zenét csinál, amire ezekben az időkben szükségünk van: táncolható popot diszkóhatásokkal és nagy gesztusokkal – gazdag, ’70-es évekbeli feldolgozásokat személyes történetekkel és modern produkciókkal. Második albumuk, a The Mustard Seed 2021 végén jelent meg, és nagy elismerés fogadta. Még egy Edison-díjat (a holland Grammyt) is nyert a legjobb albumért, már több mint 16 millió streamet jegyez. A zenekar azonban a színpadon tündököl igazán: energikus, jól felépített koncertekkel, ahol az érzelmek magasra csapnak, és a tánc a kulcs. Tavaly nyáron 50 helyszínen több mint 20 000 jegyet adtak el csupán a holland turnéjukra. Folyamatosan koncerteznek és turnéznak Európában, ezen a nyáron a balatoni jazzfaluban léptek fel, ahol fergeteges koncertélményt hoztak el a magyar közönségnek.

Szombaton a Morcheeba koncertjével folytatódott az este
Szombaton a Morcheeba koncertjével folytatódott az este
Fotó: MTI/Mónus Márton

Szombaton a Morcheeba koncertjével folytatódott az este: a ’90-es évek közepén alakult brit együttes sikere közel 30 éve töretlen, sokszínű zenei stílusuk a lounge, dub, trip-hop, blues és downtempo elemeit ötvözi. A Morcheeba második stúdióalbumával, az 1998-ban kiadott Big Calm című lemezzel robbant be a nemzetközi popzene sztárjai közé, majd évekig a legfontosabb formációk közé tartozott. Olyan gigaslágereket jegyez, mint Rome Wasn’t Built In a Day, a The Sea vagy az Otherwise – 15 stúdióalbumot és közel 6 millió eladott lemezt tudnak maguk mögött. 10. nagylemezüket, a Blackest Blue-t 2021 tavaszán jelentették meg, a duó a „legizgalmasabb projektjükként” hivatkozik az anyagra, mely „arról szól, hogy megtaláljuk az utat a legsötétebb időkön keresztül, a túloldalon megváltozva, de épségben kerüljünk ki” – nyilatkozták a lemezbemutatókor. Augusztus 3-án a legnagyobb slágereik mellett legújabb albumukról is hoztak dalokat a piknikre, Skye éteri hangja töltötte meg a csillagfényes paloznaki záróestet.

A Paloznaki Jazzpiknik zárónapján rengetegen voltak
A Paloznaki Jazzpiknik zárónapján rengetegen voltak 
Fotó: MTI/Mónus Márton

A záróesten az MF Robots utánozhatatlan hangjaival búcsúzott a három napra jazzfővárossá alakult Paloznak. Az MF Robots a soul, az R&B, a funk és a popzene stílusait ötvözi energikus, új hangzású zenévé. A zenekar egyik tagja, Jan Kincaid alapítója volt – a 2024-es fesztiválon szintén fellépő – The Brand New Heavies együttesnek, hozzá csatlakozott Dawn Joseph énekesnő, akit Rod Stewart, Phil Collins, Michael Bublé és Craig David vokalistájaként ismerhetett meg a nagyközönség, Paloznakon ismét egyedi vibe-okat sugárzó esttel ajándékozták meg a telt házas jazzpikniket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában