Nyírbálók tárlata

2024.07.01. 14:00

Nyírbálók tárlata nyílt

A Nyirádi nyírbálók tárlata, a foltvarró kör harmadik kiállítása nyílt meg a művelődési házban.

Tóth B. Zsuzsa

A Nyirádi nyírbálók immár harmadik alkalommal mutatkoztak be a közösségnek munkáikkal. 

A Nyirádi Nyírbálók tárlata sok érdeklődőt vonzott a művelődési házba
A Nyirádi nyírbálók tárlata sok érdeklődőt vonzott a művelődési házba 
Fotó: Györkös József / Forrás: Napló

A megnyitón a kör vezetője, Jeckel Jánosné elmondta, hogy a 2018-ban alakult szakkörben jelenleg tizenegy tag tevékenykedik. – A tárlaton kézi varrással készült, applikált terítőket mutatunk be, a foltvarrók napja alkalmából idén közösen készítettünk egy terítőt. Waldorf-babákat is varrtunk, ez a munka nagy kedvenc volt, tavalyi tapolcai tanfolyamon tanultuk a készítését – mondta a kör vezetője. A gazdag kiállításon különféle technikákkal készült táskák, apró használati tárgyak, játékok, falidíszek, párnahuzatok, terítők láthatók sok más mellett.

Tizenegy kiállító mutatkozik be a nyírbálók tárlatán

A nyírbálók tárlata tizenegy alkotó munkáit mutatja, a kiállításon Arany Lajosné, Cili Lászlóné, Hoffmann Istvánné, Jeckel Jánosné, Kocsis Tiborné, Schnederné Kovács Erzsébet, Stumpf Lászlóné, Szabóné Kecskés Mária, Tóth Sándorné és Zászlósi Erzsébet kézimunkáit csodálhatták meg az érdeklődők, akik között voltak a vidéki foltvarró körök, többek között a tapolcai csoport tagjai is. 
A megnyitót követően tombolasorsolást tartottak, a nyeremények a foltvarrók kézimunkái voltak. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában