Koncertek

2024.07.17. 11:30

Megkezdődött a VeszprémFest: Világsztárok zúztak az éjszakában

Magasra tette a lécet Milky Chance és Urban Vinyl a VeszprémFest nyitónapján a História kertben kedd este, ahol világsztárokhoz méltó koncertben volt része a közönségnek.

Kovács Erika

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Mészáros Zoltán fesztiváligazgató, főszervező köszöntője után világszínvonalú hangzás és színpadi látvány fogadta a főként fiatalokból álló tömeget. Kevesen ültek a székeken, annál többen tomboltak, táncoltak, tapsoltak közvetlenül a nagyszínpad előtt, és együtt énekelték a világsztárokkal a jól ismert dalokat. Rengeteg követője van a német Milky Chance bandának, koncertjükre külföldről is érkeztek szép számmal, sokan emeltek magasba szív alakú papírt, rajta az együttes nevével, többen az együttest népszerűsítő feliratos pólóban jöttek. A német együttes a folk, a rock, a reggae, a jazz és az elektronikus zene stílusjegyeiből merítve komponálja százmilliós letöltést elérő világslágereit. A bandát két német középiskolai barát, Clemens Rehbein énekes-gitáros és Philipp Dausch basszusgitáros-ütőhangszeres alapította, hozzájuk csatlakozott Antonio Greger (gitár, billentyűs hangszerek) és Sebastian Schmidt dobos. A zenészeket olyan előadók inspirálták, mint Bob Marley, Jimi Hendrix vagy a Red Hot Chili Peppers, zenei stílusukat mégis nehéz behatárolni egyedi módon mixelt stíluskavalkádjuk miatt. 2013-ban Stolen Dance című kislemezükkel robbantak be a köztudatba, amely 925 millió letöltést ért el a YouTube-on. A single elképesztő sikere után kiadták debütáló albumukat Sadnecessary címmel, az erről kimásolt Down by the River című kislemez az elsőhöz hasonlóan szintén világsikernek bizonyult. 

Turnéztak Európa-, Ausztrália- és Amerika-szerte, felléptek többek között a Coachella, a Lollapaloza, a Reading & Leeds fesztiválon és a Szigeten is, de feltűntek Jimmy Kimmel Live show-jában is. 2014-ben European Border Breakers Awardot vehettek át. A világhírű banda előtt kitűnő hangulatú felvezetést adott az ajkai származású DJ, Németh Szabolcs Miklós, művésznevén Urban Vinyl, aki house muzsikával szórakoztatta a nagyérdeműt. A fiatal srác ismert budapesti és balatoni szórakozóhelyek, helyszínek állandó fellépője, aki mindig nagy siker mellett zúzza az elektronikus dalokat. Az esten lapunknak azt mondta, a zenét mindig a hangulathoz igazítja, ami, ahogy fogalmazott, Veszprémben kitűnő, szuper jó volt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában