Üres zsebbel

2024.07.01. 18:00

Megjelent Böjte Márton első verseskötete

Üres zsebbel címmel jelent meg a várpalotai Böjte Márton első verseskötete, amelyet a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban mutattak be a napokban az irodalom iránt érdeklődő közönségnek. Marci bácsi munkásságát Éltető Erzsébet költő, irodalmár ismertette, a versek tálalásában az alkotó mellett az Ősi Kovács Alkotóműhely tagjai segédkeztek.

Szabó Péter Dániel

Böjte Márton verseskötetében erdélyi és székely kötődését, érzéseit tárja az olvasók elé. Marci bácsi első kötetét Budai László, a Krúdy Gyula Városi Könyvtár vezetője méltatta. – Felolvassuk és átgondoljuk Böjte Márton verseit, majd beszélgetünk. Ez mind annak a jele, hogy a kultúra köszöni szépen, jól van. Itt él és lélegzik közöttünk – mondta Budai László, aki szerint ez a könyvbemutató nem csupán a versek világáról szólt, hanem valami sokkal mélyebb és jelentőségteljesebb dologról. – Az emberekről. Rólunk, akik fontosnak érezzük a kultúrával való foglalkozást. Legyen szó versek vagy történetek írásáról, egyszerűen csak az irodalom szeretetéről. A mai összejövetel is azt jelzi számunkra, hogy a kultúra nem valami elvont fogalom, nem csupán a könyvtár polcain porosodó köteteket jelenti, hanem maga az élet. Az élet, amit ezek a művek versekbe, történetekbe sűrítve elmesélnek nekünk – tette hozzá a városi könyvtár vezetője. 

Budai László, a várpalotai városi könyvtár vezetője is méltatta a szerzőt, Böjte Mártont a könyvbemutatón Fotó: Szabó Péter Dániel

– A kötet szerzője nemcsak verseket, hanem meséket és rövid történeteket is rendszeresen ír. Ez az a tevékenység, mely átsegíti, átlendíti őt a nehézségeken és boldoggá teszi – fogalmazott Éltető Erzsébet, a könyvtár munkatársa, aki egyben a verseskötet összeállításában is közreműködött. – Ha kézbe veszik ezt a könyvet, akkor egy különleges utazásra indulhatnak. A kötet sorai mély érzéseket váltanak ki mindazokban, akik belemerülnek Böjte Márton mondataiba – tette hozzá. 

Csoda megélni azt, amikor átlépi a határt Erdély felé. Tudja és érzi, hogy otthon van – mondta el Böjte Márton, aki kiemelte, gondolatai mind-mind érzésekből fakadóan születtek versekké és rövid írásokká. A szerző műveit személyesen az író és az Ősi Kovács Alkotóműhely tagjai szavalták el a könyvbemutatón. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában