Kiemelt nevelés

2024.07.08. 16:00

Iskolások és a falusi élet

A Csöglei Általános Iskola a térség egyik legjobban felszerelt köznevelési intézménye, amely reményt ad arra, hogy a gyermeklétszám fogyatkozása mellett is kiemelt nevelési helyszínként maradhat fent.

Tóth B. Zsuzsa

A Csöglei Általános Iskolások Kiscsőszre látogattak

Forrás: Napló

Fotó: egyesület

Évek óta gyümölcsöző az együttműködés az intézmény és az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület – Hunyor Népfőiskola között, de szeretnék azt még szorosabbra fűzni, és olyan szakmai mintaprogramot folytatni, mely hosszabb távon a gyermekek nagyobb arányú helyben maradásával, illetve tanulás utáni visszatérésével járhat. Eszközeik ehhez elsősorban a pozitív élmények szerzése a falusi értékvilág bemutatásán keresztül. Így már gyermekkorban elindulhat a régi kultúra és a modern élettér kapcsolódása, közös lehetőségeik megismertetése, ezáltal a gyerekek és a szülők szemléletformálása is. Sok közös programjuk mellett az alsó tagozatos iskolásokat nemrégiben élménynapra hívták, ahol a falu örömeit élték át. Emellett elbeszélgettek a mezőgazdaság, állattartás, falusi turizmus adta lehetőségekről is. Az iskola tanulói közül egyre többen kapcsolódnak be az egyesület rendszeresen működő kisközösségeibe.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában