A településen élők és a turisták örömére

2024.07.27. 16:44

Balatonalmádi Rátonyi Róbert Operettfesztivál (galéria)

Balatonalmádit is operett zengi be két napig, a Balatonalmádi Rátonyi Róbert Operettfesztiválon a Veszprémi Petőfi Színház látványos produkciókkal, operett-előadással, gálával várja a műfaj kedvelőit.

Veol.hu

A Balatonalmádi Rátonyi Róbert Operettfesztiválon a Veszprémi Petőfi Színház látványos produkciókkal, operett előadással, gálával várja a műfaj kedvelőit

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Veszprémben idén immár hetedik alkalommal rendezték meg a Rátonyi Róbert Operettfesztivált, Balatonalmádiban néhány éve hívogatják a műfaj kedvelőit.

Rátonyi Róbert neve sokak számára ismerős, nemcsak azoknak, akik otthonosan mozognak a színház világában. A 20. század híres színész-rendezője bohém életstílusával, ám a színházi munka iránti komoly elkötelezettségével beírta magát a teátrumok nagykönyvébe. 

Élete utolsó időszakát Veszprémben töltötte, készült a Csárdáskirálynő bemutatására. 

Ezzel ünnepelte volna 70. születésnapját és az 50. színészi jubileumát, erre azonban már nem volt lehetősége. Élete végső percéig dolgozott.

A Balatonalmádi Rátonyi Róbert Operettfesztivál hétfőn egy operettcsobbanással kezdődött az almádi Wesselényi strandon, a népszerű dalok a Balatonban csendültek fel.

Pénteken este egy látványos, élő zenés felvonulás indult a strandtól a Városház térig, sok helyi lakos és turista kísérte a menetet. A téren rendezték meg a fesztivál nyitóceremóniáját, majd este a Bor, mámor, szerelem című élő zenés műsorral várták a látogatókat a vörösberényi Magtár pincebejárója előtti téren. A színészek a közönség soraiban énekeltek, bevonva a nézőket az előadásba.

A fesztivál második napján, szombaton délben a Magtártól indult az Operett zengi be egész Balatonalmádit elnevezésű program, a településen élőkhöz és a városban nyaralókhoz vitték közel az operett műfaját.

Este hat órától a Játsszunk bohócot! című meseelőadást tekinthetik meg az érdeklődők a Wesselényi strandon. A Balatonalmádi Rátonyi Róbert Operettfesztivál záróprodukciója a Szellők szárnyán című operettgála, amit este fél kilenctől láthat a közönség a Magtár pincebejárója előtti téren. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában