Olvasónktól

2024.06.27. 17:57

Zenei élmények és városnézés

Közös programon vettek részt az Ajkai Pedagógus Női Kar és a Jubilate Nőikar tagjai és ismerőseik június 23-án.

A Szent Iván-éj elnevezésű rendezvényre a fertőrákosi Barlangszínházban került sor. A látványos, fergeteges műsorban voltak hangversenyek ismertetővel, balettelőadás, fényzsonglőrök. A koncerteket a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar (Sopron), a Prelude Vegyeskar (Budapest) és a Kórus Spontánusz (Sopron) adta. A zenekar az osztrák zeneszerző, Bruckner előtt tisztelgett műsorával. A kórusok a klasszikus zene sok évszázadát ölelték fel és szólaltatták meg kitűnően. A táncos produkciók a zene könnyedebb irányába mozdultak el, és szemet gyönyörködtető volt a koreográfia. A program borkóstolóval kezdődött és tűzugrással fejeződött be. 

Fotó: Hartinger Nándorné

Ha már ilyen messze utaztunk a zenei élményekért, beiktattunk egy kis kirándulást is. Megtekintettük Nagycenken a kastélyt és tisztelegtünk Széchenyi emléke előtt a mauzóleumban. Előbbi teljes átalakuláson esett át. Szép-szép, de minden interaktív, és ez nem pótolja a személyes vezetést. Ezért is örültünk, amikor a mauzóleumban kaptunk egy kis tájékoztatást. Sopronban a szűkre szabott időt ki-ki testi feltöltődésre, kisvonatos városnézésre vagy sétára használta. 

Fotó: Hartinger Nándorné

Ez az együtt töltött szép nap is elraktározódik az emlékek „könyvében”.

Hartinger Nándorné kórustag és karnagy

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában