Pannon Borklub

2024.06.28. 08:02

Ünnepi borklub – átadták a stafétabotot az új rektornak

Az idei év legkülönlegesebb Pannon Borklubja valósult meg nemrég a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Akadémiai Bizottság épületének teraszán és pincéjében. Az egyedülálló helyszín nem véletlen, hiszen a Pannon Egyetem leköszönő rektora, Gelencsér András az ünnepi borklub alkalmán, ha képletesen is, de elbúcsúzott rektori tisztségétől, átadva a stafétabotot utódjának, Abonyi Jánosnak.

Benkő Péter

A rendezvény hangulatát emelte a páratlan helyszín, amely nemcsak történelmi környezetével, hanem panorámájával is elvarázsolta a résztvevőket. A teraszról nyíló kilátás, a naplemente varázsa és a pince autentikus légköre az ünnepi borklub különleges atmoszféráját teremtette meg.

Gelencsér András (szemben balra) a borklub estéjén adta át jelképesen utódjának a stafétabotot
Gelencsér András (szemben balra) az ünnepi borklub estéjén adta át jelképesen utódjának a stafétabotot
Fotó: Pannon Egyetem

Elsőként Csillag Zsolt, az egyetem kancellárja fejezte ki köszönetét, hogy együtt dolgozhatott Gelencsér Andrással. Abonyi János jelenlegi rektorhelyettes, majdani intézményvezető a béke rektoraként aposztrofálta Andrást, aki mindig megmutatta a megfelelő irányt, és a mai napig nem tudta megfejteni kiegyensúlyozottságának titkát. Gelencsér András a megható szavak után őszintén beszélt az elmúlt kilenc év sikereiről, megpróbáltatásairól. Arról is mesélt, hogy nagyon nehéz egy vidéki egyetem vezetése, ami kooperatív feladat. – Szeretném az egyetemet továbbra is támogatni, az elkövetkező időkben a munkámmal szolgálni – mondta, majd a siker kulcsát is megadta, ami nem más, mint az együttműködés. Végül egy pohár borral köszöntötte utódját, sikert kívánva az új feladatokhoz.

Az est hátralévő részében borok, pezsgők társaságában kötetlen beszélgetések, baráti eszmecserék zajlottak. A kiváló hangulatú program telt házzal zajlott, a résztvevők bepillantást nyertek a borászat „művészetébe” is.

Kötetlen beszélgetések, baráti eszmecserék mellett a kiváló hangulatú program résztvevői bepillantást nyertek a borászat „művészetébe” is
Kötetlen beszélgetések, baráti eszmecserék mellett a kiváló hangulatú program résztvevői bepillantást nyertek a borászat „művészetébe” is
Fotó: Pannon Egyetem

A borklub természetesen nemcsak a búcsúzásról, hanem az összetartozásról és az együttműködésről is szólt, ezek az ünnepi események pedig fontosak az egyetemi közösség erősítésében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában