Kirándulás

2024.06.26. 14:00

Mesés hét a székelyek és szászok földjén

A Tapolca és Vidéke Református Társegyházközség lelkipásztora, Kóródiné Demeter Orsolya és férje, Kóródi István Felsőháromszék és Brassó környékére szervezett egyhetes kirándulást.

Tóth B. Zsuzsa

Éderné Biczó Ibolya református gondnok, presbiter elmondása szerint az 50 résztvevő magyar vonatkozású történelmi helyszíneket látogatott végig az utazás során. Szállásuk a Kovászna megyében található Alsócsernáton volt. 

A Tapolca és Vidéke Református Társegyházközség tagjai Felsőháromszék és Brassó környékére kirándultak 
Fotó: egyházközség

A program keretében ellátogattak Gelencére, ahol az UNESCO világörökség részét képező katolikus templomot és a Szent Mihály-hegyi római katolikus erődtemplomot nézték meg. Kézdivásárhelyen a Dr. Csiha Kálmán Református Gimnáziumban tettek látogatást, de nem hagyták ki Brassót sem, a Fekete templomot, ahol a 25. zsoltárt énekelték el közösen. Szinaja városában a Peles-kastélyt, a gyönyörű környezetben felépített román királyi rezidenciát láthatták. Perkő tetején néptánctalálkozón vettek részt, ott még a Ludas Matyiról készült táncjátékon is szórakozhattak. A vulkáni eredetű Szent Anna-tónál tett látogatás szintén belefért a programba, ahogy a prázsmári erődtemplom is. A brassópojánai felvonó a Keresztény havasok csúcsára repített mindenkit, de felejthetetlen élmény marad a szekerezés is az esztenára, ahol friss sajtot és ordát kóstolhattak. Az élményekkel teli út utolsó állomása Nagyszeben volt, ahol várost néztek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában